Drumurile judeţene, un dezastru până când?

Social democraţii clujeni sunt cu “nervii întinşi la maxim” din cauza drumurilor judeţene dezastruoase.

Consilierii judeţeni PSD au cerut, ieri, Executivului, să ia măsuri rapide în ce priveşte întreţinerea drumurilor din judeţul Cluj. Remus Lăpuşan a avertizat, în cadrul unei şedinţe de for administrativ, că situaţia gravă în care se află unele din acestea va îngreuna începerea anului şcolar. Mai mult, în opinia consilierului, dacă nu se face ceva cât de repede şi iarna ne va lua prin surprindere. Potrivit lui Remus Lăpuşan, cel mai problematic drum este cel care leagă comuna Corneşti de comuna Bobâlna, de la Tiocu de Sus la Vâlcele, respectiv Oşorhel.

“Sunt soluţii, dar din păcate nu are cine să le implementze. Cel puţin pe partea de întreţinere trebuie să se ia măsuri, astfel încât începutul anului şi venirea iernii să ne prindă în situaţii mai bune.  Drumul care leagă comuna Corneşti de comuna Bobâlna, de la Tiocu de Sus la Vâlcele, respectiv Oşorhel, este drumul judeţean cel mai problematic, numai cratere, oamenii îşi rup maşinile, nu mai au transport, pentru că cei de la transportul în comun ocolesc zona, iar maşina de transport copii se strică în fiecare săptămână. Nu s-a luat nicio măsură”, a spus Remus Lăpuşan.

Social democratul clujean a mai precizat că deşi această discuţie a mai avut loc şi în urmă cu trei sau patru luni, nu s-a făcut nimic pentru că “nu există viziune”, cei de la Consiliul Judeţean fiind depăşiţi de situaţie.

Şi social democratul Vasile Sălătioan s-a declarat revoltat de situaţia actuală a unor drumuri din judeţ şi a cerut, cât de repede, şefului de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Liviu Hîncu, să prezinte o situaţie clară legată de implementarea programului de investiţii în ceea ce priveşte reparaţiile pentru acest an. Consilierul PSD a cerut socoteală în acest sens, cu atât mai mult cu cât la începutul anului s-a votat un buget cu nişte proiecte legate de drumuri, de investiţii şi de reparaţii.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie