Drumurile de hotar din comuna Fizeşu Gherlii au fost asfaltate

Cine şi-ar fi închipuit acum 27 de ani că pe raza comunei Fizeşu Gherlii toate drumurile ce duc spre câmp vor fi modernizate? Cred că nimeni! Dar, iată că edilii localităţii de pe Câmpie se pot lăuda astăzi şi cu astfel de realizări.

Zilele trecute am fost din nou pe Valea Bonţului şi am văzut că majoritatea drumurilor de ţară sunt asfaltate. Am rămas uimit când am constatat că este reabilitat şi drumul ce duce spre locul de agrement „Sărătura”, de pe dealul din vecinătatea municipiului Gherla. Astfel, fizeşenii pot ajunge acolo mult mai uşor decât… gherlenii. Un mare avantaj pentru oamenii bolnavi de reumatism din cele patru sate componente ale comunei Fizeşu Gherlii, care se pot deplasa în  condiţii bune, pe un  drum asfaltat, spre lacul cu renumitul nămol de la „Sărătura”. Merită apreciaţi edilii comunei pentru această lucrare de mare importanţă şi pentru deţinătorii de terenuri din zona aceea, care nu mai suportau noroiul sau… praful (în caz de secetă) când mergeau la lucru pe câmp. Astăzi toată lumea dispune de condiţii civilizate de deplasare spre hotarul satului Nicula.

Astfel de drumuri de ţară reabilitate am văzut zilele trecute şi în jurul satelor Bonţ şi Săcălaia, chiar şi pe distanţe mai lungi.

După cum am aflat recent de la primarul comunei Fizeşu Gherlii, Vasile Lup, în această vară s-au modernizat 6 kilometri de drumuri de hotar în împrejurimile celor patru localităţi componente, dar prin grija Consiliului Judeţean Cluj a fost reabilitat şi drumul judeţean Gherla-Sic. Realizări edilitare de mare importanţă pentru cei care circulă pe meleagurile de pe Câmpie.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie