Drumuri mai bune şi trotuare modernizate la Borşa

Zilele trecute, într-o dimineaţă când am ajuns în comuna Borşa, nu era încă ora 8:00 (copiii atunci mergeau la şcoală), dar în centrul reşedinţei de comună muncitorii lucrau la amenajarea trotuarelor.

După cum ne-a declarat primarul comunei, doamna Mariana Secară, în această toamnă se va moderniza un km de trotuare. Paralel cu această investiţie se lucrează la reabilitarea a 17 kilometri de drumuri de hotar în cele patru sate componente ale comunei. În aceste zile se finalizează supravegherea video a centrului de  comună, ceea ce va contribui la scăderea infracţiunilor, un fenomen în plină creştere şi pe aceste meleaguri. Deci, în viitor populaţia poate fi liniştită, este asigurată ordinea şi disciplina pe uliţele satului prin această nouă măsură  a administraţiei locale. La fel se va întîmpla și în localităţile Giula şi Ciumăfaia.

Tot în această perioadă se lucrează la asfaltarea străzilor principale la Borşa, unde în curând va fi demarată şi reabilitarea clădirii unde funcţionează Grădiniţa cu program normal, la care în prezent sunt înscrişi  27 de preşcolari. Am intrat şi în clădirea Şcolii Gimnaziale din Borşa, unde cei 180 de elevi dispun de condiţii ca la oraş, să nu mai vorbim de calitatea procesului instructiv-educativ, prezentat nouă în ziua documentării de către directorul unităţii de învăţământ, prof. Ciprian Varga. Omul sfinţeşte locul, cam aşa putem caracteriza activitatea didactică din cadrul acestei şcoli, unde în ficare an are loc Sărbătoarea sportului şcolar, eveniment care se bucură de multe aprecieri din partea specialiştilor.

La plecare acasă am observat şi noua capelă de la Borşa, astfel de investiţii fiind planificate şi în celelalte sate aparţinând comunei.

La orele dimineţii am mai văzut oameni pe străzile localităţii Borşa, dar la amiază lumea s-a mutat pe câmp, unde recoltatul porumbului pe cele 800 hectare era pe terminate, proprietarii terenurilor agricole folosindu-se din plin de timpul prielnic culesului. O toamnă bogată în comuna Borşa, unde la tot pasul se vede spiritul gospodăresc. La sfârşitul anului au cu ce mândri edilii, dar şi cetăţenii care au parte de aceste lucrări, atât de necesare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie