Drumul DJ 107 T dintre Măguri-Răcătău şi Mărişel, în stare dezastruoasă

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra atrage atenţia că drumul DJ 107 T, care face legătura dintre Măguri-Răcătău şi Mărişel, se află în stare dezastruoasă cu toate că la începutul acestei veri Consiliul Judeţean Cluj anunţa lucrări de întreţinere pe acest tronson. Social democratul spune că din cauza stării drumului au de suferit elevii, dar şi bolnavii pentru care sosirea la timp a ambulanţei este o necunoscută. „DJ 107 T face legătura între Măguri-Răcătău şi Mărişel şi este probabil cel mai spectaculos drum din Ţara Moţilor. Peisajele din zonă sunt încântătoare, cele două localităţi având un potenţial turistic deosebit. Când urci drumul, dinspre Măguri-Răcătău spre Mărişel nu ai cum să nu-ţi aminteşti de „pe-un picior de plai, pe-o gură de rai”, peisajele fabuloase putând fi oricând coperta unei reviste internaţionale de profil. „Zona Măguri-Răcătău – Mărişel are un potenţial turistic extraordinar însă drumul judeţean care face legătura între cele două localităţi este mai degrabă un drum forestier, şi acela de o proastă calitate. În iunie, Alin Tişe se lăuda anunţând „lucrari de întreţinere pe drumul judeţean 107T Măguri Răcătău – Maguri”, în realitate, probabil a reabilitat drumul cu plugul sau alte utilaje agricole. Elevii sunt afectaţi direct de starea dezastruoasă a drumului, vârstnicii şi bolnavii pentru care sosirea în timp util a ambulanţei este o necunoscută. Oare lui Alin Tişe nu îi este ruşine să tot anunţe reabilitări la drumuri judeţene care arată ca acum 70-80 de ani?”, a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

La începutul lunii iunie a.c., Consiliul Judeţean Cluj anunţa participanţii la trafic, turiştii şi locuitorii din zona Măguri-Răcătău şi Mărişel că drumul DJ 107T Măguri Răcătau-Măguri va fi supus unor lucrări de întreţinere curentă şi periodică.

„Pentru a profita la maxim de vremea extrem de caldă a acestei veri, am dispus accelerarea lucrărilor la infrastructura rutieră din zona montană a judeţului. După cum se ştie, la munte sezonul cald e mult mai scurt, or noi ne dorim ca bilanţul acestui sezon de lucrări să fie unul cât mai bogat.”, declara în iunie preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Sectorul de drum vizat are o lungime de 6,8 kilometri. CJ Cluj mai anunţat că drumul judeţean DJ 107T este inclus în Programul de modernizare şi reabilitare a drumurilor de piatră aprobat de Consiliul Judeţean Cluj, proiectul de investiţie aflându-se în acest moment în etapa de licitaţie a serviciilor de proiectare.

C.P.

Articole din aceeasi categorie