Dragnea spune că premierul nu l-a informat în legătură cu sesizarea la CCR pe tema completelor de judecată

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă nu l-a informat atunci când a făcut sesizarea la Curtea Constituţională pe tema constituirii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nici nu a citit-o, respingând ideea că acest demers i-ar fi favorabil.
Întrebat de ce Guvernul şi nu Parlamentul a sesizat CCR privind un posibil conflict juridic între Înalta Curte şi Parlament, Liviu Dragnea a explicat că cei care au dreptul pot face sesizări pe orice speţă.
„Nu ştiu, a făcut-o Guvernul. Vă aduceţi aminte că a fost odată o sesizare făcută de domnul Tăriceanu privind un conflict cu Guvernul. Sunt cei care sunt prevăzuţi cu acest drept de a face sesizări şi pot face sesizări pe orice speţă, nu numai instituţiile care ar fi într-un posibil conflict”, a explicat Dragnea.
Dragnea a respins ideea că l-ar ajuta o decizie favorabilă a Curţii Constituţionale pe această temă.
„Să răspundă acei indivizi care spun asemenea minciuni, care fac presiuni, au făcut presiuni şi pe completul care m-a judecat în primă instanţă. Nimeni nu s-a sesizat, nimeni, nici Inspecţia Judiciară, nici CSM, nimeni nu a avut o reacţie că nişte moderatori de la televizor ameninţau în mod direct judecătorii din complet să dea o sentinţă de condamnare. Nu a avut nimeni nicio reacţie. Acum aceiaşi şi alţii de la tot felul de site-uri pun presiune pe CCR.
Aveţi impresia că dacă se acceptă acest conflict, nici măcar nu am citit sesizarea, se schimbă… Ce se schimbă? Procesul? Completul? Şi nu e alt complet? (…) Cine a spus (că acest complet nu îi este favorabil – n.r.)? Înseamnă că cei care spun lucrurile astea sunt conştienţi că statul paralel funcţionează şi că statul paralel a fost făcut exact pentru asta. Întrebaţi-i pe ei că eu nu am spus aşa ceva”, a afirmat liderul PSD.
Întrebat dacă l-a informat premierul că va depune această sesizare, Dragnea a spus că nu.

Articole din aceeasi categorie