Dragnea, despre numirea noului şef al DNA: Ministrul nu trebuie să aştepte modificarea legilor Justiţiei

Ministrul Tudorel Toader nu trebuie să aştepte modificarea legilor Justiţiei, ci trebuie să declanşeze procedurile de numire a noului şef al DNA, a declarat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.
“Va fi o decizie a ministrului Justiţiei, nu văd de ce ar trebui să aştepte ministrul Justiţiei până când vor intra în vigoare noile legi. E aceeaşi procedură, nu s-a schimbat nimic. (…) Nu ştiu ce va face ministrul Justiţiei, dacă o să ne întrebe o să-i spun care e punctul meu de vedere – nu cred că trebuie să aştepte modificarea legilor Justiţiei, este un loc vacant, are atributul propunerii, cred că va trebui să declanşeze procedurile”, a spus Dragnea, într-o conferinţă de presă.
Întrebat dacă odată cu revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA a fost “distrus statul paralel”, Dragnea a negat.
“Nu, din păcate aici discutăm de o caracatiţă mult mai mare. Eu doar îmi exprim speranţa şi nu numai, ci enorm de mulţi români, ca la un moment dat să ajungem în România ca o parte dintre procurori să acţioneze cu bună credinţă şi pentru aflarea adevărului şi prin respectarea legii şi să înţeleagă exact independenţa pe care nimeni din clasa politică nu le-a ştirbit-o. Ba dimpotrivă, independenţa lor a fost ştirbită de anumite acţiuni, gesturi, chiar presiuni. Şi ar fi bine să ancheteze şi să facă cercetări având două obiective esenţiale – aflarea adevărului şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, nu să acţioneze pe comandamente politice”, a arătat liderul PSD.
Potrivit acestuia, nu există “nicio garanţie” că noul procuror şef al DNA nu va face parte din statul paralel.
“Nicio garanţie. Doar discuţia despre cine e şeful DNA este insuficientă şi ne şi păcăleşte. Asta este o problemă de sistem, de abordare. Până la urmă un stat de drept, din punctul meu de vedere, este un stat în care trebuie să funcţioneze domnia legii şi în care orice cetăţean român să aibă mai mari speranţele că, dacă este nevinovat, nu păţeşte nimic. Asta este una dintre marile probleme – teroarea, nesiguranţa. (…) Doar dacă vor intra în vigoare noile legi, pentru că noile legi asta au în vedere – să nu se mai permită… Apar întrebări, a apărut această revocare, dar ce se întâmplă cu cei care au semnat protocoalele, cu cei care au pus în aplicare acele protocoale, cu cei care au folosit acele protocoale?”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Articole din aceeasi categorie