Dragnea: Analizăm din raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia ce observaţii pot fi cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că ministrul Justiţiei şi parlamentarii jurişti vor analiza şi vor decide care sunt observaţiile din raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia, care pot fi cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă.

„Noi l-am rugat pe ministrul Justiţiei şi eu l-am rugat şi o să analizăm şi noi din raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia care sunt observaţiile ce pot fi adoptate sau cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă se fac, prin ordonanţă, modificări şi în privinţa pensionării magistraţilor, el a precizat că acele prevederi referitoare la pensionare erau deja în lege. „Eu m-am uitat cu atenţie ieri. Noi nu am introdus prin lege o altă procedură de pensionare. Din ce am văzut eu, s-au introdus doar câteva categorii noi, deci să nu rămânem în confuzia asta şi cred că nici comisia nu ar trebui să rămână în confuzia asta. Nu noi am introdus aceste prevederi, ele erau în lege. Dar, dacă e nevoie să se facă vreo modificare, sigur că da”, a arătat el.

Liderul PSD a subliniat că în acea ordonanţă nu vor apărea prevederi legate de amnistie, pentru că aceasta nu are nicio legătură cu legile Justiţiei.

În ce priveşte numirea procurorilor şefi, Dragnea a precizat că „preşedintele nu e scos din ecuaţie”. Liderul social-democraţilor a afirmat că ordonanţa nu se poate da până când toate cele trei legi ale Justiţiei nu intră în vigoare. „Nu se poate da ordonanţa de urgenţă până când toate legile vor fi publicate şi vor intra în vigoare. Legea 303 abia a ajuns la Cotroceni, ultima zi când o poate promulga este vinerea următoare şi, după ce se promulgă, se publică şi după publicare intră în vigoare în trei zile. Deci abia atunci se poate vorbi de ordonanţă”, a explicat Dragnea. Despre OUG 6/2016 preşedintele PSD a spus că, „până la urmă, deputaţii trebuie să îşi asume care sunt articolele ce trebuie introduse în Ordonanţa 6 şi să o trimită la votul final”. „Eu susţin să fie respinsă ordonanţa”, a declarat acesta. Întrebat cum apreciază colaborarea pe care o are cu Tudorel Toader, Dragnea a spus: „Foarte bine. Eu îl rog şi el ascultă”.

Articole din aceeasi categorie