Două noi arestări în Franţa, în legătură cu atentatul din Nisa

Încă două persoane au fost arestate, care aveau legătură cu atacatorul care a ucis 84 de oameni în Nisa, pe Riviera Franceză, la 14 iulie, a declarat marţi o sursă apropiată investigaţiei, citată de Reuters. Sursa citată a menţionat că ultimele două arestări au avut loc luni la Nisa, fără să ofere alte detalii, scrie AGERPRES.

Procurorul Parisului, Francois Molins, a anunţat săptămâna trecută că autorul atacului comis de Ziua Naţională a Franţei, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, plănuia atacul de luni de zile. Cinci presupuşi suspecţi aflaţi deja în custodie au fost puşi sub investigaţie. Niciunul dintre ei nu era cunoscut serviciilor de informaţii.

Potrivit EFE, doi dintre cei cinci sunt franco-tunisieni, Ramzy A (21 de ani) şi Mohamed Oualid G. (40 de ani), doi sunt albanezi, Artan H. (38 de ani) şi Ankeneja Z. (42 de ani), şi unul este tunisian, Choukri C. (37 de ani).

Unul dintre presupuşii complici, Mohamed Oualid G., cu care atacatorul a avut 1.278 de convorbiri telefonice numai în acest an, apare în două fotografii în cabina camionului cu câteva zile înainte ca Bouhlel să comită masacrul. De altfel, potrivit EFE, în ianuarie 2015, Bouhlel i-a trimis lui Oualid G. un mesaj, la scurt timp după atacul împotriva revistei satirice Charlie Hebdo, în care îi spunea: “Eu nu sunt Charlie şi sunt mulţumit, au trimis soldaţii lui Allah să termine treaba”.

Stat Islamic a revendicat atacul din Nisa, numindu-l pe Bouhlel unul dintre soldaţii săi, dar autorităţile au declarat că încă nu au găsit dovezi care să ateste faptul că bărbatul de 31 de ani, împuşcat mortal de către poliţie, avea legături cu gruparea teroristă.

Articole din aceeasi categorie