Două moderne centre de preluare a fructelor de pădure

Pădurile noastre, atât de decimate în ultimii ani de topoarele şi drujbele străine şi autohtone, acest plămân verde al ecosistemului naturii este suficient de generos cu omul, oferindu-ne nu doar materia primă pentru construcţii, mobilier şi alte utilităţi industriale şi casnice, dar şi o mulţime de plante medicinale şi, nu în ultimul rând, diversitatea fructelor de pădure.
În acest sezon sunt căutate cireşele negre, zmeura, frăguţele, trufele albe şi negre, dar mai ales gălbiorii şi hribii pe care ciupercarii le valorifică la marginea drumurilor, sau în parcările auto de pe E-60, în segmentul Gilău – Huedin, unde locul de odihnă pentru cei aflaţi în trafic a fost ocupat de aceşti comercianţi ambulanţi, care vând pe lei, forinţi, euro şi alte monede, fără a-şi declara veniturile, ba, mai mult, unii din ei primesc şi ajutoare sociale!?
Şi cum ciupercile şi toate fructele de pădure sunt perisabile, prin eforturi investiţionale proprii, tânărul întreprinzător Răzvan Dan Marcu din Ciucea a construit în localitatea natală, Ciucea, dar şi în vecinătate, la Munteni – Comuna Bulz, două moderne centre de preluare a fructelor de pădure cu capacităţi de 150 şi respectiv 200 tone, spaţiile construite dispun de linii de sortare, spălare, verificare, ambalare şi depozitare în camere frigorifice.
Pentru uşurarea transportului de la locurile de recoltare, sau depozitării intermediare, Răzvan Marc şi-a achiziţionat 10 dube frigorifice cu care se face şi transportul spre magazinele de desfacere şi a societăţilor ce prelucrează aceste produse, atât de solicitate la export, deoarece cresc în areal silvic ne poluat.
Aşadar, porţile acestor moderne şi bine dotate centre sunt deschise şi pentru cei ce stropesc şi învârtesc zilnic, pe marginea asfaltului, ciupercile sub temperaturile caniculare de.
Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie