Distrusă chiar în faţa magazinului cu… piese auto

La accidente rutiere stăm foarte bine, nu este zi să nu vedem maşini distruse şi oameni căraţi cu salvările terestre şi aeriene. Ce-i mai dureros că înregistrăm şi cele mai multe decese, din cauza vitezomaniei şi ignorarea codul rutier.
DN 1 – Oradea – Cluj-Napoca este suficient de pilduitor din acest punct de vedere, nefiind zi lăsată fără un carambol rutier. Bunăoară, sâmbătă, spre orele dimineţii, în plin centrul Gilăului, o familie ce venea acasă de pe drumurile Europei s-a oprit cu autoturismul, după cum vedeţi, chiar în stâlpul de înaltă tensiune din faţa magazinului de piese auto.
Din păcate în autoturism erau şi copiii familiei, toţi ajungând la urgenţă, iar eleganta Opel Astra greu va putea fi readusă pe drumurile publice.
Necazul a fost pricinuit de oboseala la volan, sau mai bine spus somnul, care produce mari drame dacă nu este lăsat pe perina patului şi îl laşi să te însoţească la volan. Şi cum vremea concediilor presupune şi drumuri lungi şi aglomerate, să nu uităm de prudenţă şi odihnă când ieşim la drum, sau să ne aducem aminte de butada: Paza bună ne fereşte de primejdia rea!
D. VATAU

Articole din aceeasi categorie