Dispreț à la minut

Au trecut aproape 3 săptămîni de la alegeri. Cei care au așteptat numerele de jonglerie, de fachirism, dresajul clovnilor, nu primesc banii înapoi, circul s-a mutat.
Aceleași două televiziuni-pubele lucrează harnic la decredibilizarea câștigătorilor, aceeași zombi, abonați la scaunele invitaților, de parcă această ȚARĂ NU AR FI ȘI A LOR!
Fantoșele alea, moderatoarele vopsite și-n ceara din urechi, fac spirite de glumă, ironizează, sictiresc drăgălaș. Seara, intră în funcțiune artileria grea, unde comandă foc un fost pastor vehement, pus pe liber, și un dependent de ghene, folosindu-și fățăul ca substitut pentru al doilea sistem de semnalizare.
Lucrurile ilegale, abuzurile electorale au devenit deja amintiri ca și zeghea la două rânduri a celui care angajase suflătorii Yerihonului să îi cânte și la nuntă.
Cafteală politică interminabilă, ignorarea realității a marilor probleme:
– cine va plăti uriașele împrumuturi, care au alarmat și FMI-ul?
– când se va face o curățenie guvernamentală nedirijată?
– mai sunt bani pentru salarii, pentru pensii?
– în această vară se pun la punct școlile-cocioabe, se sporește numărul școlarilor, se aduc autobuze noi, se fac dispensare școlare?
– întreb și eu pentru un prieten, care a pregătit deja panglicilen dar nu sunt autostrăzile. Dacă tăiem paginile așa, în dorul lelii, mulți o să creadă că de la caniculă ni se trage.
– aveți de gând să îi ajutati pe cei cu dizabilități?
– pe când soluționarea dosarelor de la ‚89 încoace, a „Colectivului”, a lui 10 august?
Faptul că tentativa de dictatură a fost pusă cu botul pe labe, nu înseamnă nimic, dacă nu se lucrează pentru ȚARĂ ȘI PENTRU ROMÂNI, tocmai prin activarea democrației autentice.
Europa, și nu numai ea, manifestă îngrijorare, demențele liderului, amestecul în politica externă, au adus grave și, în parte, iremediabile prejudicii. Și la ONU am fost semnalizați în ofside, băncile ne cam arată dosul, și pe bună dreptate.
Televiziunile, nu numai cele amintite conduc țara, țin oamenii în niște mreje meșteșugite: s-a reluat arzătoarea problemă a morții unui creator de modă, în timp ce apele duc copii și gospodării.
Asta-i ocupația de bază: ce pamperși folosește ministrul de externe, a obținut carmendănoia atestatul de electrician, s-a debobinat Firica?
Timpul nu lucrează pentru noi, fiindcă nu l-am folosit la vreme. Sunteți datori nepoților, măcar să le explicați de ce doamna prim-ministru se îmbracă pastel și spune: „de-abia acuma sunt eu!”

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

4 Responses to Dispreț à la minut

 1. ibidem

  Gropin de bor, sandaerkok bingder ulther solh!

 2. CassiopeiaSchedir

  Fain !Știe să dea in ciocoi !

 3. Îmbârligăț Imprudencia de Saxa Coburg_Trifoi

  Awesome ! Great job ! Very nice !Bravo !Well done !Wonderful text !

 4. gerula

  Mai omule,te-a certat familia atat de rau, se vede treaba ca ai luat-o razna la fel de rau.Iti stau in gat acele televiziuni, care din pacate pentru tine, au cea mai mare audienta publica?in rest, tine carma, sa nu gresesti adresa geriatriei facatoare de minti ratacite.