Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală (DASM) a Primăriei şi-a mutat sediul

Începând cu data de 3 ianuarie 2018 toate departamentele din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei s-au mutat în noul sediu din str.Venus fără număr, informează municipalitatea clujeană, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei. Astfel, atât ghişeele pentru depunerea de cereri de indemnizaţii pentru creşterea copilului şi alocaţii pentru copii, care au funcţionat, până la finalul anului 2017, pe str. Moţilor nr 7, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, cât şi toate ghişeele de relaţii cu publicul pe care DASM le-a avut pe str. Şt. O Iosif şi în Piaţa Unirii nr 1 s-au mutat la noul sediu.

Potrivit administraţiei locale, la parterul imobilului din str. Venus fn funcţionează ghişee pentru alocaţii de stat pentru copii (inclusiv alocaţia dublă pentru copilul cu dizabilităţi); indemnizaţii creştere copil; stimulent de inserţie; venit minim garantat (ajutor social); alocaţie de susţinere a familiei; tichete pentru grădiniţă (stimulent educaţional); masă la cantina de ajutor social; ajutoare pentru încălzire a locuinţei; subvenţii pentru ONG-uri; preluare cereri pentru stabilirea drepturilor persoanelor cu handicap (anchete sociale, indemnizaţii, asistent personal, admitere în centre de îngrijire şi asistenţă, transport urban gratuit, card-legitimaţie de parcare, etc); preluare cereri pentru anchete sociale în vederea orientării şcolare şi profesionale a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale; sesizări privind copiii aflaţi în situaţii de risc; sesizări privind violenţa domestică; notificări ale părinţilor care pleacă la muncă în străinătate; preluare cereri pentru servicii de îngrijiri la domiciliu sau în centre rezidenţiale.

Accesul în clădirea DASM se face pe aleea situată între nr. 20-22, programul cu publicul fiind între orele 8:30-15:30, în zilele de luni, marţi şi miercuri, între 8:30 şi 17 – joia, iar vinerea, între orele 8:30 şi 14.

A.S.

Articole din aceeasi categorie