Diplome de merit, din partea episcopului Florentin Crihălmeanu, pentru elevii premiați la Olimpiada de religie greco-catolică

Părinți, profesori și cateheți de religie greco-catolică, împreună cu elevi care studiază în școlile clujene, au fost primiți, în după-amiaza de marți, 30 mai, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, de PS Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial, mons. Călin Bot, vicar general, pr. consilier Titus Sas, coordonator al Departamentului pentru cateheză și învățământ religios și pr. Marius Cîmpean, director adjunct al acestui departament.

Întâlnirea a fost un prilej de a recompensa efortul copiilor participanți la Olimpiada de religie greco-catolică, faza județeană, și la concursul cu participare internațională „Alături de Hristos în Europa sec. XXI”, ediția a II-a. Aceștia au primit diplome de merit din partea PS Florentin. „Premiile pe care le-ați obținut la aceste concursuri sunt încoronarea muncii voastre și a celor care v-au fost aproape. (…) Noțiunile de credință pe care le-ați învățat pentru aceste concursuri, cu siguranță vă vor folosi toată viața. De aceea, aceste premii considerați-le ca o încurajare pentru a continua munca de aprofundare a credinței voastre. Să faceți în așa fel încât drumul vieții să vă fie încununat și la sfârșit cu un frumos «premiu», acela al mântuirii sufletului. E ceea ce vă doresc vouă, părinților și îndrumătorilor voștri!” – a spus PS Florentin.

Odată cu diploma de merit, fiecare elev a primit și arhiereasca binecuvântare. Au fost nouă premii I, trei premii II și cinci premii III pentru etapa județeană a Olimpiadei de religie greco-catolică, iar un elev din cl. a XI-a a Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” a obținut locul I la etapa națională. La concursul „Alături de Hristos” au fost obținute patru premii I și două mențiuni.

În cadrul evenimentului de marți au fost oferite diplome de merit și profesorilor pregătitori, „în semn de recunoaștere a muncii depuse și a rezultatelor deosebite obținute în pregătirea elevilor”. Totodată, PS Florentin a oferit diplome și medalii „Iuliu Hossu”, cu ocazia Anului omagial dedicat Cardinalului Iuliu Hossu, mai multor profesoare și catehete care s-au preocupat de pregătirea tinerilor, de-a lungul anilor.

V.S.

Articole din aceeasi categorie