Din vară, LOT introduce încă o cursă Varşovia – Cluj-Napoca

Compania aeriană LOT Polish Airlines a anunţat, joi, că din iulie va introduce încă o cursă Cluj-Napoca – Varşovia, urmând ca astfel să se ajungă la 6 zbrouri pe săptămână pe această rută.

După numai un singur an de operare a zborului Cluj-Napoca – Varşovia, compania aeriană LOT a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de călători, în ultimele 12 luni operatorul polonez transportând circa 20.000 de pasageri spre Varşovia, dar şi spre alte destinaţii, cum ar fi cele din Scandinavia sau SUA.

“LOT cunoaşte un potenţial extraordinar de creştere în Cluj-Napoca, tocmai de aceea mărim numărul de zboruri spre Varşovia. Am început cu 4 zboruri pe săptămână, iar acum se operează de cinci ori pe săptămână. Acest lucru nu este de ajuns, motiv pentru care am decis ca din luna iulie să adăugăm încă o frecvenţă de zbor, astfel zborul Cluj-Varşovia se va opera de 6 ori pe săptămână”, a declarat Adrian Kubicki, director de comunicare LOT Polish Airlines, cu ocazia aniversării unui an de la inaugurarea rutei. El a mai afirmat că circa 70% dintre pasagerii din Cluj-Napoca călătoresc din Varşovia spre alte destinaţii, unuldintre motive fiind timpii mici deconexiune, de circa 35 deminute, pe care compania îi asigură de pe Aeroportul Frederic Chopin din Varşovia.

Adrian Kubicki a mai afirmat că LOT este compania aeriană europeană cu cea mai rapidă dezvoltare, care a reuşit să crească numărul de pasageri de la 4,3 milioane în 2015 la 5,5 milioane în 2016, pentru acest an fiind estimat un număr de 6,6 milioane pasageri. De asemenea, LOT intenţionează să-şi continue dezvoltarea, iar începând din aprilie operează zboruri către destinaţii din SUA, Newark şi Los Angeles.

Jakub Malecki, director general LOT pentru România şi Republica Moldova a precizaă că, deşi compania poloneză nu este una de tip low-cost, oferă preţuri “foarte competititve” pentru destinaţiile pe care le operează.

Prezent la eveniment, Marius Mînzat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a menţionat că Aeroportul din Cluj-Napoca se dezvoltă continuu, iar în prezent se efectuează lucrări de extindere a terminalelor şi parcărilor pentru aeronave. “În 30 martie anul trecut am participat la conferinţa de presă prilejuită de primul zbor al companiei LOT. Ceea ce e cu adevărat îmbucurător e faptul că, alături de accesul facil spre importante oraşe ale Poloniei ce merită a fi vizitate şi descoperite, prin intermediul acestei destinaţii Clujul şi întreaga Transilvanie beneficiază de o legătură directă cu un important hub aerian al Europei şi, în acest fel, de conexiuni rapide spre destinaţii intercontinentale din America şi Asia. Desigur, această interconectare a Clujului cu numeroase destinaţii de maxim interes e rezultatul firesc al investiţiilor pe care le-am făcut ani de zile în modernizarea şi extinderea Aeroportului clujean”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Şi David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj s-a declarat satisfăcut de colaborarea cu compania poloneză, care a contribuit la creşterea traficului pe aeroport. De asemenea, el s/a referit la sprijinul continu acordat Aeroportului de Consiliul Judeţean Cluj. “În această vară vom aniversa 20 de ani de când Consiliul Judeţean este proprietarul aeroportului. Investiţiile şi sprijinul pe care ni l-a acordat au contribuit csa]n preyent să fim pe profit şi ne apropiem de 3 milioane de pasageri. În primul trimestru al anului am avut o creştere de 60% a traficului, şi am depăşit 500.000 de pasageri, iar la jumătatea lunii iunie vă vom invita să sărbătorimun milion de pasageri”, a afirmat directorul aeroportului clujean.

V. DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie