Din cauza caniculei, municipalitatea restricţionează traficul greu în oraş

Municipalitatea clujeană a interzis circulaţia, pentru vineri şi sâmbătă, între orele 12 şi 20, a vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe raza municipiului Cluj-Napoca. Măsura a fost luată cu avizul Poliţiei, în conformitate cu prevederile art. 4 al Hotărârii nr. 1391/2006 actualizată pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice şi a Ordonanţei Guvernului nr. 43/2006 actualizată privind regimul drumurilor şi ţinând cont de avertizarea meteorologică de cod roşu emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, arată administraţia locală într-un comunicat de presă.
În document se precizează că, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, sunt exceptate de la această măsură următoarele categorii: autovehiculele de salubrizare stradală, cele care deţin aprobări speciale (altele decât autorizaţiile de liber acces); transporturile de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturile funerare; transporturile poştale; transporturile de echipamente de prim ajutor; transporturile pentru distribuire de carburanţi; transporturile de mărfuri sub temperatură controlată; transporturile pentru tractări vehicule avariate; transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate, prin construcţie, salubrizării; transporturile de apă îmbuteliată; transporturile de produse provenite din exploatări agricole; transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.
Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia străzilor asfaltate pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere, explică reprezentanţii municipalităţii clujene.
A.S.

Articole din aceeasi categorie