Dezbatere publică pentru zona “La Terenuri”

Primăria Cluj-Napoca organizează, luni, o dezbatere publică pe tema reabilitării bazei sportive “La Terenuri”, din cartierul Mănăştur.

Recent, iniţiatorii unei petiţii au cerut un program al amenajării acestei zone şi au subliniat, totodată, că este de neacceptat ca spațiul “La Terenuri” – Mănăștur să fie lăsat să se deterioreze așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

“Calitatea vieții în oraș are de suferit dacă investițiile principale sunt axate pe asfaltări și inițiative ce favorizează traficul auto personal. Suntem mai mulți oameni decât mașini, de aceea vrem un primar și un Consiliu Local care ascultă vocea cetățenilor. La Terenuri (între pădure – str. Mehedinți – grădini) este cel mai mare spațiu verde folosit în comun al Mănășturului.
Este de neacceptat ca spațiul La Terenuri – Mănăștur să fie lăsat să se deterioreze așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Răspândirea mizeriei și degradarea zonei s-au petrecut în ciuda faptului că este utilizată de un număr foarte mare de locuitori care socializează zilnic într-unul din puținele spații pe teren plat ale cartierului care nu este încă ocupat de blocuri sau de alte construcții. Chiar dacă de mai bine de patru ani inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur împreună cu mănășturenii au ecologizat zona, au construit piese de mobilier temporar și au creat locuri de întâlnire comunitară și culturală, considerăm insuficiente aceste eforturi fără aportul și asumarea municipalității clujene”, se arată în petiţia semnată de aproximativ 2.000 de persoane.

Dezbaterea pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al zonei sportive “La Terenuri” va avea loc în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, de la ora 16.00.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie