Deținuți ai Penitenciarului Gherla, voluntari în proiectul „Let’s Do It, Romania!”

Șapte deținuți repartizați în regim deschis, custodiați în cadrul Penitenciarului Gherla, însoțiți de doi membri ai personalului, au participat sâmbătă, 15 septembrie, în calitate de voluntari, la activități de ecologizare și igienizare desfășurate pe raza drumului care ajunge la Lacul Sărătura, situat la periferia localității Gherla. Activitățile au avut loc în cadrul proiectului “Let’s Do It, Romania!”.

Potrivit reprezentanților penitenciarului, participarea la această acțiune a venit ca urmare a acordului de parteneriat încheiat între Administrația Națională a Penitenciarelor și Asociația „Viitorul în Zori”.

„Prin participarea deținuților din cadrul Penitenciarului Gherla la acest tip de acțiuni se urmărește implicarea efectivă a penitenciarului în viața comunității, astfel încât să devină o parte activă a acesteia, pentru a facilita demersurile de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, respectiv adoptarea unor modele prosociale de comportament. În același timp, astfel de acțiuni au ca scop transmiterea unui mesaj civic, implicarea activă fiind menită să trezească simțul de responsabilitate față de mediul înconjurător” – se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Gherla remis, luni, presei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie