Despre post, detoxifiere şi beneficiile consumului de argilă

Argila sanatate si frumusete copy Postul este cunoscut din vechime, aşa cum relatează şi Biblia, urmărindu-se, desigur, sănătatea corpului, dar mai ales cea a spiritului prin rugăciune. Oameni ca Moise posteau pentru a deveni mai umili, dar şi pentru a se putea concentra mai bine asupra celor spirituale. În cartea sa ,,Argila, sănătate şi frumuseţe”, ediţie completată şi îmbunătăţită (Ed. Ecou Transilvan, 2013), autorul, ing. Ioan Timbuş, menţionează că postul este un mijloc eficient de detoxificare a organismului. Pentru aceasta, inginerul-inventator recomandă utilizarea suplimentului alimentar Farmec Vital, care este o argilă naturală din Munţii Pădurea Craiului. Suplimentul alimentar se prepară de seara, cîte un pliculeţ în amestec cu 150 ml apă de la robinet, şi se consumă dimineaţa pe stomacul gol. În prealabil se amestecă şi se bea tot conţinutul. În cutia suplimentului se găsesc şi instrucţiunile de utilizare.

Postul este o practică existentă şi întîlnită în toate religiile lumii (budism, islamism, hinduism etc.) şi constă în abţinerea totală sau parţială de la alimentaţia de origine animală (a grăsimilor). În prezent, postul religios este privit ca o metodă de detoxifiere modernă, dar şi de mulţumire sufletească. Acumularea toxinelor în organism duce la apariţia migrenelor, a dereglărilor stomacale, constipaţiei, depresiei, oboselii, balonărilor, proastei digestii, durerilor de cap, tensiunii ridicate, halenei, încetinirii metabolismului. Detoxifierea organismului se poate face şi lunar sub forma postului de trei zile consecutive, mîncînd numai fructe şi legume proaspete şi bînd suc de mere, morcovi, portocale, lămîi, sfeclă roşie.

Acestui post este necesar să-i fie adăugat un post anual de 10 zile. Pentru detoxifiere se vor consuma salate din legume şi fructe, sucuri, ceaiuri din urzică, păpădie, coada calului, pătlagină. Recomandăm, în plus, mîncărurile din spanac care conţin A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanţi şi fier şi, care alături de apa argiloasă ingerată dimineaţa, va conduce la fortificarea organismului şi remineralizarea acestuia. Ingerarea apei argiloase în timpul postului se va utiliza şi datorită faptului că mineralele conţinute de aceasta vor fi fixate în organism alături de cele conţinute de plante şi legume (înlocuind mineralele conţinute în carne). Pe lîngă legumele şi fructele proaspete se recomandă a fi consumate: stafide, smochine, curmale, nuci, alune şi seminţe (neprăjite), sucuri naturale preparate în casă sau fără conservanţi şi ceaiuri, care se vor îndulci numai cu miere de albine.

Pentru o detoxificare totală a organismului în perioada postului se vor elimina total alcoolul, băuturile răcoritoare sintetice (de tip „Cola”) şi derivatele acestora, zahărul rafinat, uleiul rafinat, dulciurile, pîinea albă, pateurile, saleurile, alimentele prăjite, afumate sau care conţin coloranţi ori conservanţi.

În cazul acestui regim alimentar, argila, datorită multiplelor proprietăţi şi calităţi, va fi un antioxidant puternic, un remineralizant, şi prin eliminarea grăsimilor de origine animală din organism, va favoriza digestia. Postul are efecte de eliminare a toxinelor din corp. Sistemul imunitar va fi întărit, iar digestia va fi reglată. Reducerea grăsimilor animale are ca efect oxigenarea tuturor ţesuturilor şi curăţarea profundă a ficatului, rinichilor şi colonului. În concluzie, postul ajută la detoxifierea tuturor organelor, iar utilizarea argilei în această perioadă este de un ajutor capital pentru fiecare organ – mai scrie ing. Ioan Timbuş în cartea sa. Cartea ,,Argila, sănătate şi frumuseţe”, ediţie completată şi îmbunătăţită, poate fi achiziţionată de pe site-ul www.edituraecou.ro sau direct de la sediul Editurii Ecou Transilvan, strada Traian, numărul 9, apartament 12, Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie