Despre dragostea din iubire

Pamfletarium
   După cum aţi observat, se poartă diferenţele de vârstă între membrii cuplurilor politice, personalităţi la vedere ziua, mai puţin noaptea. La noi, fiindcă suntem altfel decât ceilalţi, cuplurile sunt invers, adică femeia este mult mai tânără decât liderul. Dacă ne-ar merge bine, aş fi de acord ca Dady să se reconsidere în ultimul moment şi să pună ochii lui mici şi vioi pe o doamnă coaptă, amabilă, sociabilă, executantă şi executabilă pentru a-i fi tovarăşă. De viaţă. Ar avea toată susţinerea noastră electorală, am mai şi plusa, l-am alege chiar şi în locul lui Helemen Kunor, fiindcă băiatul acesta are o problemă de sănătate: a slăbit, este nervos, tace cu încăpăţânare, în limba română, şi a uitat că în preistoria sa existenţială politică îl saluta amabil pe Vasilică, portarul de la Radio Cluj. Acum este obligat să o salute pe Vasilica. Dacă ar rămâne, printr-o fractură a istoriei, pe o insulă pustie cu aceasta, în puţină vreme Helemen s-ar cere primar la Videle, iar noaptea ar vorbi în somn cu greşeli de ortografie şi, spre dimineaţă, ar ţâpuri.
    Mă gândesc la faptul că au trecut deja nişte luni de când a plecat de la Palatul
    Victoriei (împotriva cui?) băiatul acela înalt, cu vorba morfolită şi obrăjorii ca hârtia de ambalaj prost împachetată. Istoria îşi continuă, netulburată, jocul la
    ruletă, uneori la ruleta rusească, şi uite aşa ajungem la concluzia că nimeni nu e veşnic. Mă contrazice, însă, cu gesturi vehemente, Gigi Becali, care-l are în stafful echipei FCSB pe Dumnezeu. În toate declaraţiile sale, cam la 10 cuvinte îl pomeneşte pe sponsorul său moral, dar se pare că acesta vrea să se transfere înapoi la echipa care L-a consacrat, fiindcă cea a lui Becali este în Budescu.
    Turul României la ciclism se va numi, de anul viitor, Turul Johannis, iar acesta, probabil, va mai înfia nişte case, care să-i fie sprijin la bătrâneţe. Dar le va alege numai pe acelea cu mai multe ieşiri şi o singură intrare.
    Domnul Tăriceanu este oare atent cu fostele soţii cu prilejul ocaziei zilelor aniversare, îşi însoţeşte buchetul botanic cu LMA, cu explicaţii de AMR în funcţia de preşedinte al Senatului?
    Şi acum, bomba bombelor, la modul metaforic, evident, nu discutăm de cele pe care le găsesc, cu ocazia săpăturilor adânci, diverşi agricultori: Codrin a fost, în tinereţe, logodit cu Codruţa, în cadrul unei blitz-iubiri forestiere! Iordache a fost. Cum ce a fost? A fost, nu e clar? Atât cât a trebuit.
    Să nu uităm, însă, de unde am pornit: Melania Trump îl iubeşte cu disperare pe Donald Trump Răţoiul, semn că se refugiază în desenele animate, din cauza unei copilării neconsumate. Se apropie momentul unor dovezi de iubire, colective, diaspora vine acasă la mămica şi la tăticu’ Partidului…
    PS. Datorită irigaţiilor abundente din ultima vreme, multe culturi agricole au fost compromise şi de asemenea s-au consemnat pagube importante în gospodăriile unor oameni afectaţi de irigaţii. Intervenţia plină de abnegaţie a pompierilor militari a înlăturat orice urmă de irigaţii.
    Cornel Udrea

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to Despre dragostea din iubire

  1. hungaroton

    Awesome ! Great job !

  2. gerula

    Domnule Udrea,pupa-i in trei litere pe pesedisti.BAFTA!

  3. între sicilia și carbid

    KELEMEN , Clemente adică ( vezi și Munții Călimani ). Sfânt din secolul II. HUNOR, posibil de la Honorius . .Deci, Clemente Honorius…