Descinderi la persoane bănuite de delapidare şi fals intelectual

Sute de documente contabile, dispoziţii de alimentare cu combustibil peste programul normal, documente de gestiune şi bonuri de consum au fost ridicate miercuri, 6 septembrie, de poliţiştii de la transporturi pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de alimentări neconforme cu combustibil ale locomotivelor şi automotoarelor.

Potrivit IPJ Cluj, documentele au fost ridicate în urma descinderilor efectuate de poliţiştii de la transporturi, la trei puncte de lucru ale unei societăţi de transport, din Cluj-Napoca, Satu Mare şi Jibou. Acţiunile poliţiştilor au beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Corpului de Control al Directorului General al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători ,,CFR Călători”.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2017, angajaţi ai societăţii de transport, în calitate de mecanici, gestionari, şefi de tură etc., ar fi efectuat multiple alimentări cu combustibil ale locomotivelor ce tractează trenurile de călători şi automotoarele, fără a avea aprobările necesare şi fără justificare temeinică, existând suspiciuni de însuşire şi traficare a combustibilului astfel alimentat. Prejudiciul urmează a fi stabilit cu exactitate ulterior analizării documentelor ridicate şi administrării întregului patrimoniu” – informează IPJ Cluj.

În cauză se efectuează, în continuare, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie