Deputatul PNL Adrian Oros susţine că ultimele modificări legislative au distrus profesia de medic veterinar

Deputatul Adrian Oros, vicepreşedinte PNL şi prorector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a declarat joi, la Satu Mare, că modificările aduse recent legii organizării şi exercitării profesiei sanitar veterinare “au distrus” organizarea acestei profesii liberale, libera comercializare a antibioticelor punând în pericol inclusiv sănătatea publică.

Vicepreşedintele PNL a explicat, într-o conferinţă de presă, în urma modificării legilor din domeniu, că oricine poate cumpăra antibiotice şi le poate administra animalelor, fiind posibil ca reziduuri din acestea să ajungă în alimente.

“Lăsând la o parte faptul că a distrus, practic, un mod de organizare a unei profesii liberale şi reglementate la nivel european şi naţional, cel mai mare rău care l-a făcut această modificare a legii este că a transformat medicamentul veterinar în marfă. Practic, astăzi, oricine poate să cumpere, să administreze medicamente veterinare şi produse biologice fără niciun discernământ, astfel încât se pune în pericol siguranţa alimentară, sănătatea publică, în primul rând, dar şi exporturile şi comerţul intracomunitar” a declarat Oros.

Potrivit acestuia, România este singura ţară din Uniunea Europeană în care se întâmplă acest lucru, iar efectele se văd la exporturi.

Articole din aceeasi categorie