Deputatul liberal Adrian Oros: Guvernul Tudose este “caraghios, ilegitim, iresponsabil”

Deputatul liberal de Cluj, Adrian Oros a catalogat Guvernul Tudose ca fiind ‘’caraghios, ilegitim, iresponsabil’’, precizând că jumătate din membrii actualului executiv au făcut parte din Guvernul Grindeanu demis de PSD. ‘Este un guvern caraghios pentru că jumătate dintre membrii guvernului au făcut parte şi din guvernul precedent, care a fost demis de PSD prin moţiune de cenzură, pe care au votat-o chiar membrii guvernului. (…) Tudose era printre cei mai slabi miniştri. (…) Este ilegitim pentru că a venit cu un alt program de guvernare. (…) Este iresponsabil pentru că deja măsurile anunţate sunt pe cale, dacă sunt aplicate, să pună o frână destul de mare dezvoltării economice a României pe termen lung’, a mai spus vicepreşedintele PNL. Oros a subliniat că prin măsurile propuse, PSD nu face decât să sancţioneze tot ce funcţionează în economia românească. ‘’Noi considerăm că este o taxă politică, o răzbunare a PSD pe oamenii productivi, pe cei care lucrează mai mult’’, a arătat liberalul. Parlamentarul clujean a mai menţionat că mediatizarea excesivă a problemelor din interiorul DNA ar avea ca scop mascarea măsurilor bugetar-fiscale ale Guvernului Tudose. ‘Supermediatizarea problemelor din conducerea DNA are ca scop mascarea măsurilor bugetar-fiscale pe care Guvernul Tudose al PSD doreşte să le ia în aceste zile şi acoperă mediatic revolta pe care toţi actorii din economie – şi aici mă refer la mediul de afaceri, la reprezentanţii oamenilor de afaceri, dar şi la micile firme – o resimt la măsurile PSD. Eu nu pot să judec dacă este o problemă reală sau este o problemă mai mică şi este supradimensionată. Dar eu cred că sunt mecanisme instituţionale, atât în interiorul DNA, cât şi în interiorul Ministerului justiţiei, CSM-ului, mecanisme care să rezolve şi să lămurească această problemă, dacă este cu adevărat o problemă’, a spus Adrian Oros.
La rândul său, deputatul Florin Stamatian s-a arătat îngrijorat de faptul că la ora actuală nu există niciun fel de predictibilitate pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România. ‘’Nu se poate să dezvolţi un sistem de sănătate fără să ai cercetare aplicată. De asemenea mă îngrijorează tendinţa de supralegiferare. Cum să ajungi să introduci în lege nişte obligaţii ale cadrelor medicale, care sunt naturale! Şi aici putem ajunge înclusiv la folosirea limbii de comunicare cu pacientul. Adică, mie îmi impune prin lege cum trebuie să mă înţeleg cu pacientul. În primul rând, eu nu pot să-mi fac datoria dacă nu mă înţeleg cu pacientul. Prin astfel de demersuri se duce în derizoriu procesul legislativ’’, a precizat deputatul.
C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Deputatul liberal Adrian Oros: Guvernul Tudose este “caraghios, ilegitim, iresponsabil”

  1. corneliu dumitru pop

    Cum adică ilegitim? Nu este votat de Parlamentul României? Se știe de orice cetățean, interesat de politică, că problema a fost Grindeanu, nu guvernul. De ce se bate monedă pe o irealitate numai de-a face bine, pentru necunoscători?