Deputatul Horia Nasra, destituit din fruntea PSD Cluj

Deputatul Horia Nasra a fost înlăturat din fruntea PSD Cluj, iar în locul său a fost numit interimar o persoană care nu era membru de partid. Potrivit liderului PSD, Viorica Dăncilă, Nasra a fost destituit din cauza rezultatelor proaste înregistrate de organizația social democrată clujeană la alegerile europarlamentare.

Decizia înlăturării lui Horia Nasra din fruntea PSD Cluj a fost luată, joi seara, în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Cel care a primit mandat să conducă destinele social democraților clujeni este controversatul jurnalist Doru Alin Liviu Alexa, fost candidat la alegerile locale din 2016 pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca din partea Partidului Mișcarea Liberală. „Un subiect abordat în cadrul CExN a fost cel referitor la Consiliul Naţional, unde am nominalizat preşedinte interimar pe senatorul Ionuţ Vulpescu. Un alt subiect abordat este cel referitor la organizaţiile din teritoriu şi am luat în discuţie organizaţia PSD Cluj, unde am numit un nou preşedinte interimar, în locul lui Horia Nasra, având în vedere rezultatul foarte slab obţinut atât pe municipiu, cât şi pe judeţ. L-am numit ca preşedinte interimar pe Doru Alin Liviu Alexa şi sperăm ca la Cluj rezultatul să fie mult mai bun”, a spus preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei de Comitet Executiv Naţional. Contactat telefonic, Horia Nasra a refuzat să comenteze decizia luată de Comitetul Executiv Naţional privind schimbarea sa din fruneta PSD Cluj.

Vestea numirii lui Doru Alin Liviu Alexa în fruntea PSD Cluj a constituit un adevărat șoc pentru membrii filialei, surse din interiorul organizației declarând că în perioada care urmează se așteaptă la demisii masive. Mai mulţi membri ai PSD Cluj, susţin, sub protecţia anonimatului, că numirea lui Doru Alin Liviu Alexa în fruntea organizaţiei a fost făcută cu încălcarea flagrantă a Statutului partidului. Aceştia spun că potrivit Statutului, membrii de partid pot fi aleşi în funcţii doar după trei luni de la obţinere a calităţii de membru. Or, susţin aceştia, Doru Alin Liviu Alexa nu era înscris în partid. Articolul 47 din statutul PSD aratcă că „membrii de partid pot să aleagă şi să fie aleşi după 3 luni de la obţinerea calităţii de membru de partid; membrii partidului îşi pot depune candidatura pentru orice funcţie de conducere, cu respectarea criteriilor şi condiţiilor precizate în prezentul Statut”. Surse din PSD Cluj mai susţin că decizia de schimbare a şefului filialei clujene, pe lângă faptul că este nestatutară, este inoportună, pentru ca deja organizaţia se afla într-un proces de restructurare început după alegerile europarlamentare. Totodată, decizia numirii unei persoane care nu fost membru PSD să conducă destinele acestei organizaţii este inutilă pentru că nu prezintă nici o soluţie alternativă, având în vedere perspectiva campaniei pentru alegerile din acestă toamnă şi a competiţiilor electorale din 2020.

Liderul consilierilor județeni PSD, Remus Lăpușan, a subliniat că Alexa nu este membru în organizația clujeană, iar potrivit statutului, acesta nu putea fi numit președinte interimar. „Este inadmisibil să acceptăm ca Alexa să fie președintele PSD Cluj. El nici măcar nu este membru al organizației noastre. Liviu Alexa ne-a înjurat pe toți din PSD Cluj, ani de zile, iar acum vom sta la masa cu el să facem strategii? Este de neconceput! Pe mine acest individ nu are cum să mă reprezinte și vă spun deschis că și colegii mei gândesc la fel. Nu avem cum să acceptăm această situație”, a spus Lăpușan.

Postul de președinte al organizației a rămas vacant după ce, în iunie 2016, în contextul rezultatelor slabe de la alegerile locale, Remus Lăpuşan şi-a înaintat demisia din fruntea PSD Cluj. De atunci, conducerea organizaţiei a fost asigurată la nivel interimar de Horia Nasra, care în acea perioadă deţinea funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Deputatul Horia Nasra, destituit din fruntea PSD Cluj

  1. Iancu de Huedin

    PSD este cel mai constit şi necorupt partid din România, nu-i aşa tovarăşi?