Deputatul Cristina Burciu: Constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, o pârghie importantă de dezvoltare economică

Deputatul social democrat Cristina Burciu susţine că înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, un pas important pentru dezvoltarea economică a României.
Constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii reprezintă o pârghie extrem de importantă de stimulare economică, prin intermediul căreia se va reuşi atragerea de capital din piaţa financiară internă şi internaţională. De asemenea, prin FSDI urmează să se realizeze surse suplimentare de finanţare pentru noi proiecte de investiţii profitabile şi sustenabile, acestea urmând a genera noi locuri de muncă, dezvoltare economică şi, evident, bunăstare pentru români’’, a precizat Cristina Burciu. Deputatul clujean arată că strategia investiţională a FSDI vizează dezvoltarea infrastructurii în România, crearea de locuri de muncă, stimularea inovaţiei şi a noilor tehnologii, creşterea capitalului uman pe termen lung şi creşterea competitivităţii economiei româneşti. ‘’FSDI este deţinut în întregime de către statul român, acţionar unic şi administrator fiind Ministerul Finanţelor Publice, care va urmări îndeaproape ducerea la îndeplinire a obiectivelor asumate de acest Fond. Pentru început, FSDI va avea un capital social compus din pachetele de acţiuni ale societăţilor de stat care intră în componenţa fondului, precum şi un aport din partea statului de nouă miliarde lei. Sunt convinsă că buna funcţionare a FSDI va avea efecte pozitive pentru economia naţională, iar fondurile vor fi folosite judicios în sectoarele deficitare, precum infrastructura şi investiţiile în servicii publice şi sociale, care, neîndoielnic, vor avea şi rolul de a creşte calitatea vieţii fiecărui român’’, explică parlamentarul PSD.

C.P.

Articole din aceeasi categorie