Demersuri pentru modernizarea infrastructurii educaționale din satele clujene

Consiliul Județean Cluj a anunțat, joi, că eliberat o serie de certificate de urbanism necesare modernizării infrastructurii educaționale, școlare și preșcolare din comunele Bonțida, Chiuiești, Săcuieu și Vad.

Conform unui comunicat al CJ, remis presei, pentru comuna Bonțida a fost eliberat certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de construire a unei noi grădinițe, în satul Răscruci. Noua construcție, cu o suprafață totală desfășurată de 780 de mp, va fi realizată în locul actualei grădinițe construite în 1939, imobil care va fi, în prealabil, demolat. Grădinița va deservi aproximativ 80 de copii, urmând să dispună de patru săli de grupă și funcțiuni aferente unei grădinițe cu program prelungit, respectiv sală multifuncțională, bucătărie, vestiare, cabinet medical etc.

Pentru comuna Chiuiești a fost eliberat un certificat de urbanism în vederea modernizării, extinderii și dotării școlii gimnaziale din localitate. Astfel, actualul corp de clădire cu destinația școală, edificat în urmă cu aproximativ 65 de ani, va intra într-un amplu proces de modificare structurală. În cadrul clădirii modernizate și extinse va fi amenajată inclusiv o sală de sport. Se vor realiza, de asemeni, lucrări de refacere a finisajelor interioare și exterioare, va fi înlocuită tâmplăria, se vor anvelopa pereții exteriori, se va edifica un corp nou, unde va fi montată centrala termică.

Un alt certificat de urbanism eliberat se referă la construirea, de la zero, a unei noi grădinițe în comuna Săcuieu. În suprafață totală de aproximativ 245 de mp, imobilul urmează a fi amplasat în vecinătatea școlii din localitate.

Cel de-al patrulea certificat de urbanism a fost eliberat în scopul modernizării și dotării grădiniței din satul Bogata de Sus, comuna Vad. Proiectul vizează, în principal, o recompartimentare funcțională a imobilului în suprafață de 261 mp, prin amenajarea a două săli de grupă, a unei săli pentru educatori, a două depozite pentru alimente și materiale didactice, a trei grupuri sanitare, din care unul destinat persoanelor cu dizabilități. Noul edificiu a fost proiectat astfel încât să asigure buna desfășurare a activităților specifice pentru aproximativ 45 de copii și două cadre didactice.

Articole din aceeasi categorie