Delegaţie chineză în vizită la Consiliul Judeţean Cluj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat, a primit luni, 13 august 2018, la sediul forului administrativ judeţean, vizita unei delegaţii oficiale chineze din Provincia Shandong, din componenţa căreia au făcut parte reprezentanţi ai guvernului şi oficiali ai administraţiei provinciale.
Scopul acestei întâlniri, la care au mai participat reprezentanţi ai Tetarom S.A. şi ai Cluj IT Cluster, l-a constituit dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii, impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele două părţi, precum şi identificarea unor noi domenii de interes în care se pot dezvolta proiecte reciproc avantajoase.
„Mă bucur să constat că încă există un interes deosebit pentru a menţine şi dezvolta relaţiile de cooperare cu Shandong, provincie înfrăţită cu judeţul Cluj. Între cele două regiuni a fost stabilită în timp o bună relaţie de cooperare, mutual avantajoasă, cu atât mai mult cu cât Shandong-ul este prima provincie din China în ceea ce priveşte dezvoltarea economică, agricultura, IT-ul şi industria chimică. Avem foarte multe domenii de interes în comun, motiv pentru care expertiza şi experienţa chinezilor ne vor fi de un real folos”, a declarat domnul Marius Mînzat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi moderator al acestei întâlniri. În cadrul vizitei, domnul Mînzat le-a prezentat oficialităţilor chineze modul de funcţionare al sistemului administrativ central şi local, poziţia Consiliului Judeţean Cluj în acest angrenaj, dar şi rolul de catalizator al iniţiativelor de afaceri. De asemenea, s-a abordat situaţia proiectelor aflate în derulare la nivelul forului administrativ judeţean şi s-a discutat pe marginea unui subiect actual şi de maxim interes, respectiv domeniul IT.
Nu în ultimul rând, o atenţie aparte a fost acordată oportunităţilor oferite de Parcurile Industriale administrate de către forul administrativ judeţean prin intermediul Tetarom S.A. şi multiplelor facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor. La finalul întâlnirii, cele două părţi au identificat modalităţi concrete de materializare a iniţiativelor discutate. Astfel, profitând de această vizită, delegaţia chineză a transmis invitaţia Consiliului Judeţean Cluj de a participa, în luna octombrie, la Târgul cultural care se va desfăşura în capitala provinciei – Jinan, ocazie cu care să fie realizată şi o misiune economică la care să participe investitori români dornici să realizeze schimburi comerciale în această provincie.

Articole din aceeasi categorie