Dej: Parcul Balnear Toroc s-a modernizat!

La mai bine de un an de la începerea lucrărilor de modernizare şi extindere, Parcul Balnear Toroc s-a redeschis pentru public, începând de vineri, 2 iunie.

Finalizarea investiţiei a fost marcată joi de Primăria Dej, printr-um moment festiv la care au participat deputatul Cornel Itu, consilieri judeţeni şi locali, reprezentanţii bisericilor ortodoxe şi greco-catolice, primari şi viceprimari din comunele arondate Dejului, reprezentanţii unor instituţii şi asociaţii culturale dejene, reprezentanţii firmei de constucţii care a executat lucrările, mass media şi invitaţi.

Cu acest prilej, primarul Costan Morar, a prezentat serviciile pe care baza de agrement le va oferi turiştilor şi despre investiţia în valoare de 4,5 milioane lei, constând în noi bazine, respectiv, un bazin pentru adulţi cu dimensiuni de 32/19,3 m (700 mp), bazin cu apă sărată de 18,6/7,5 m (113 mp), bazin pentru copii, cu diametrul de 11 m (96 mp), un bazin de descărcare tobogane 19/9 m cu suprafaţa de 165 mp, tobogane şi o plajă extinsă, dotată cu umbreluţe şi şezlonguri, iar în zona lacului sărat au fost efectuate lucrări de modernizare a structurii de lemn.

Lucrări de modernizare s-au realizat şi la pavilionul acoperit unde funcţionează o piscină incălzită, saună cu cromoterapie, jacuzzi şi căzi de masaj cu apă hipersalină naturală, adusă din lacul sărat şi ulterior incălzită.

„Evenimentul de astăzi este o încununare a întregului efort şi muncii depuse pe parcursul derulării investiţiei, astfel încât astăzi să putem spune că Dejul are un Parc Balnear modern, în care dejenii şi toţi cei care îl vizitează să poată să se relaxeze, să înoate, să se distreze, să facă plajă, dar şi tratament. Este un pas important pe care îl facem, pentru
transformarea Dejului dintr-un oraş poluat într-un oraş turistic. Suntem declaraţi Staţiune Turistică de Interes Local şi nu ne oprim aici. Vom dezvolta un circuit turistic în care să fie incluse: Pădurea Bungăr, zona Balta din Cartierul Dealul Florilor şi Salina Ocna Dej. Îmi doresc să dezvoltăm zona ca staţiune de tratament balnear, având în vedere recunoaşterea calităţilor apei sărate în tratarea afecţiunilor reumatologie, neurologice şi alte afecţiuni, confirmate prin analize ale apei, de către Institutul Naţional de Balneologie. Mă bucur că am ajuns în momentul realizării acestei investiţii de modernizare şi mi-am dat seama că, atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat şi pui mult suflet, acel lucru se realizează. Această investiţie este pentru dejeni şi pentru toţi cei care vor vizita zona noastră de agrement şi oraşul nostru şi le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, pentru a se finaliza acest mare obiectiv turistic: constructorilor, diriginţilor de şantier, angajaţilor parcului balnear, coordonaţi de şeful de serviciu, Claudiu Chira, cel care m-a susţinut permanent în implementarea acestui proiect” – a spus primarul Costan Morar, cu ocazia redeschiderii Parcului Balnear Toroc.

M. Vaida

Articole din aceeasi categorie