Declarația unică trebuie depusă până în 31 iulie

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reamintește că termenul limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie 2019.

Prin acest formular se declară, după caz: * impozitul pe veniturile realizate din România sau / și din străinătate în 2018 * impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în 2019 sau impozitul aferent normei de venit * venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale în 2019 și, după caz, contribuțiile sociale datorate în 2018.
Declarația se poate depune prin serviciul Spațiul Privat Virtual sau poate fi transmisă la ANAF prin serviciul “Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat. Declarația se poate transmite și prin poștă sau se poate depune la sediul unităților fiscale.
ANAF oferă asistență telefonică, în domeniul fiscal sau IT, la numărul 0314-039.160, pentru completarea și depunerea declarației. Pentru completarea și depunerea on-line a declaraţiei, contribuabilii pot utiliza calculatoarele de la sediul unităţilor fiscale, unde pot beneficia şi de asistenţă. ANAF organizează, în întreaga țară, întâlniri cu contribuabilii, în care se prezintă şi informaţii despre depunerea Declarației unice. Lista întâlnirilor este disponibilă la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/intalniri.ht. Înscrierea se poate face, în limita locurilor disponibile, prin Formularul de Contact accesibil la adresa https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/persoane_fizice/asistenta_prin_email. ANAF a transmis informații despre depunerea declarației, în contul de SPV al fiecărui utilizator, în rubrica Mesaje.

Articole din aceeasi categorie