Debut de stagiune teatrală la Turda

După un festival de 10 zile, urmează debutul stagiunii 2017-2018 la Teatrul Aureliu Manea Turda. Şi aceasta nu oricum, ci cu o premieră, o super comedie muzicală pregatită special pentru publicul turdean.

„Îndrăgostiţii din Ancona” este o producţie a Teatrului Aureliu Manea, regizată de Andrei Mihalache. Regizorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” – regie teatru, clasa prof. univ. Mihai Dimiu. Dintre spectacolele de teatru regizate de el pot fi amintite: “Un bărbat şi mai multe femei”; “Transmitem în direct” şi “ Un suflet romantic” de T. Popescu; “Cinci romane de amor” de Th. Mazilu; “Steaua fără nume” de M. Sebastian; “Motanul încălţat” de C. Cubleşan şi multe altele. A debutat ca regizor artistic la Turda în anii 1981-1985 şi iată că provocările l-au adus din nou aici.

În piesa „Îndrăgostiţii din Ancona”, acţiunea se petrece în orăşelul italian Ancona, într-o veche piaţetă, unde apropierea dintre case şi vulcanicul sânge latin fac imposibile păstrarea secretelor. Cel mai important om din oraş este bogătaşul Tomao Nicomaco, un Don Juan văduv, aflat la a doua tinereţe. El are o fată, pe Lucia, bâlbâită şi mioapă, pe care doreşte să o mărite cu Giovanni, proprietarul unei cafenele din apropiere. În vecinătatea lor mai locuieşte şi Agnese, patroana unui motel, fosta iubită a lui Don Tomao, o femeie care ştie tot şi spune tot. Aceleaşi “calităţi” le are şi Dorina-menajera, amanta lui Don Tomao. Dar inima tinerei Lucia este subjugată de Luigi, un cântăreţ ambulant, îndrăgostit şi el la rândul lui de Lucia. Planul lui Don Tomao de a-şi mărita fata cu Giovanni cunoaşte o întorsătură neaşteptată odată cu venirea lui Lucrezio, student audient, fost marinar, suferind din dragoste şi cu gânduri sinucigaşe. Victoria se alătură grupului colorat din Ancona, o tânără moldoveancă cu puţine cunoştinţe de limba italiană, cu suflet mare şi viitoare mamă. Tatăl copilului ei este Giovanni. Răsturnare de situaţii când cea care era considerată moartă, Drucilla, iubita lui Lucrezio, se reîntoarce în orăşelul natal… O poveste plină de întorsături la care vă invităm să-i aflaţi finalul la premiera din 28 septembrie 2017, ora 19, în sala teatrului turdean. Bilete se pot achiziţiona de la agenţia teatrului.

M.B.

Articole din aceeasi categorie