De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, E.ON elimină litera O din numele brandului

Grupul german E.ON a anunțat luni că se alătură pentru prima oară, prin toate subsidiarele sale din țările în care este prezent, campaniei #missingtype (#LiteraCareLipsește), pentru a încuraja donarea de sânge și, într-un demers simbolic, în perioada 11 iunie – 15 iunie, elimină litera O din denumirea brandului său, făcând astfel aluzie la una dintre grupele sanguine – 0(I).

Companiile care se alătură campaniei renunță pentru o perioadă determinată de timp la a mai afișa literele A, B sau O din numele brandului. Aceste litere fac referire la tipurile de sânge A, B sau 0, din care derivă cele 4 grupe sanguine.

„De-a lungul campaniei și de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, în data de 14 iunie, grupul E.ON va sublinia nevoia urgentă și constantă a donării de sânge, indiferent de grupa sanguină, prin eliminarea literei O din siglele afișate la sediul central din Essen, pe principalele site-uri web, intranet și canalele de social media din toate țările în care este prezent. În România, cei circa 5.500 de angajați ai grupului E.ON sunt încurajați să doneze sânge la centrele de transfuzie sanguină din 22 de orașe importante unde avem birouri. La sediul central al companiei, din Târgu Mureș, va fi prezentă o stație mobilă de donare de sânge, pentru a veni mai aproape de eventualii noi donatori” – informează compania, printr-un comunicat remis, luni, presei.

Prin intermediul aceluiași document, compania amintește că, potrivit statisticilor, „70 de persoane din 100 vor avea nevoie de sânge măcar o dată în viață. Dar, doar 3 din 100 donează. În fiecare secundă, în lume se fac trei noi transfuzii, mulțumită donatorilor de sânge. Oameni accidentați, copii și adulți în săli de operații sau oameni care suferă de boli grave. Toți trăiesc cu speranța că altcineva donează sânge pentru ca ei să poată trăi”.

Campania anuală #missingtype a fost lansată în 2015, în Marea Britanie, de către NHS Blood and Transplant (organism din cadrul Departamentului de Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie, responsabil pentru donarea de organe și de sânge la nivel național), cu scopul de a opri declinul din ultimul deceniu al numărului de noi donatori de sânge și de a asigura necesarul de sînge în toate unitățile medicale din lume.

M. T.

Articole din aceeasi categorie