De Ziua Educaţiei, încă o gală destinată performanţei şcolare

O gală de nota 10 pentru elevi clujeni de nota 10: aceasta a fost cea de a doua Gală a Excelenței în Educație, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Consiliul Județean Cluj, joi după amiază, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai.

Evenimentul, dedicat de data aceasta elevilor și profesorilor de performanță din domeniul vocațional (artistic și sportiv) și prezentat, la fel ca și cel de luni, de prof. Andreea Coroian Goldiș, a adus pe scenă 90 de elevi şi coruri/echipe sportive/ trupe de teatru, cu nu mai puţin de 80 de profesori coordonatori. Oficialii au fost mai puțini ca data trecută (doar Consiliul Județean a fost reprezentat de dir. ec. Cristina Șchiop), în schimb au fost prezenți la gală decanii facultăţilor de Teatru şi Televiziune și Educație Fizică și Sport din cadrul UBB, Liviu Malița și Ioan Gomboș. Sala a fost arhiplină de elevi, profesori, părinți, invitați, iar momentul artistic oferit, în deschiderea galei, de elevii performanți ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” a stârnit binemeritate ropote de aplauze.

„Vă felicit pe toți, elevi și profesori, pentru rezultatele pe care le-ați obținut. N-ați fi reușit să obțineți aceste performanțe dacă n-ați fi fost o echipă, dacă n-ați fi muncit împreună. La fel, felicit părinții care de fiecare dată v-au fost alături, părinți fără a căror susținere nu ați fi putut obține performanțele pe care le-ați obținut” – a spus inspectorul școlar general Valentin Cuibus.

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a UBB, prof. dr. Leon Gomboș, a felicitat, la rândul său, elevii și profesorii premianți. „Sunteți excelenți pentru că sunteți cei mai buni dintre cei buni și nu pot decât să mă înclin în fața voastră, să salut eforturile deosebite pe care dascălii voștri le fac instruindu-vă, transmițându-vă cunoștințe, deprinderi. Voi sunteți prezentul Excelenței în Cluj și totodată continuatorii Excelenței” – a spus prof. Gomboș.

„Toate premiile și medaliile pe care le-ați obținut în anul școlar 2016-2017 constituie proba incontestabilă a talentului, a ambiției și a disciplinei desăvârșite de care ați dat dovadă, fapt care vă validează drept mari speranțe ale sportului și artei clujene și veritabile modele de urmat pentru generațiile tinere și nu numai. Desigur, obținerea acestor rezultate excepționale nu ar fi fost posibilă fără implicarea și dedicarea antrenorilor, a profesorilor și, respectiv, a conducătorilor unităților de învățământ și a cluburilor în care vă desfășurați activitatea. Haideți să le mulțumim împreună pentru întregul sprijin acordat și pentru faptul că v-au impulsionat să pășiți, de la o vârstă destul de fragedă, pe culmile cele mai înalte ale succesului” – a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, mesajul său fiind citit de dir. ec. Cristina Șchiop.

Consiliul Județean Cluj a alocat anul acesta 250.000 lei pentru premierea celor aproximativ 500 de elevi și profesori clujeni „de nota 10”.

Cine sunt elevii excelenți ai Clujului – în ziarul de luni, 9 octombrie.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie