De la brâu în sus!

Alb. Semn al inocenţei angelice. De aceea, detaşamentele de îngeri PSD vor fi conduse de către un arhanghel imaculat. Fiecare judeţ îşi va confecţiona aripi, pentru o evoluţie aeriană convingătoare, cu probe de aterizare la Otopeni. Ceilalţi cu autobuzele…
Stăruie o mireasmă de mineriadă, dar pe invers(nu, nu facem vorbire despre familia compusă din tatăl şi mamăl) partidu‘ se teme ca nu cumva hoardele din opoziţie, ”rezistenţii”, intelectualii ulceroşi să atace paşnicele detaşamente blanco.
O asemenea demonstraţie de gândire cu glezna groasă nu au întâlnit de la nici un partid aflat, chiar şi vremelnic la putere! Un uriaş pleonasm politic cu reverbezaţie va ocupa diseară Piaţa Victoriei împotriva democraţiei.
Livius Primus ( care se visează aragaz ) a aprobat, într-un moment de concediu brazilian al sinapselor, organizarea unei adunări populare generale, ca un semn de forţă, coeziune şi pas candenţat spre culmi de progres şi civilizaţie, pentru că bieţii pesedişti au tăcut până acum filozofi , în faţa propriilor abuzuri păzite cu grijă de o justiţie liberă, echidistantă, o combinaţie între un basm cu Albă ca tricoul PSD şi cei 7 vicepreşedinţi zgomotoşi şi fălcoşi.
Scenarita bântuie mai ceva ca ciuma roşie. Se croiesc din cuţite şi pahară, la ceas de seară, tot felul de grozăvenii, inclusiv violenţe. De aceea acest uriaş (?) miting de auto-protest va fi păzit de oamenii lu‘ tanti Dan, căreia nu Bizet i-a încredinţat unul dintre rolurile principale.
Ca de obicei, Primul Velociped al Ţării tace nemţeşte şă râde mânzeşte: de astă-dată, însă, trebuie să recunoască un fapt: jacheta roşie i-a rămas cam strâmtă.
Văzut de sus, transferul de populaţie partinică pare să semene cu transhumanţele capitale: se văd şi ciobanii strigând folclor, se aud şi măgarii cerând ordine şi disciplină. După ce se va fi aşezat pe locurile de păşunat, vom vedea ce mare brânză o să iasă…

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

5 Responses to De la brâu în sus!

 1. Nicu Ceasca

  ciudat articol de la unul care scria versuri contra cost in cinstea Elenei Ceausescu

 2. Escitalopram Cipralexiu

  Excelent comentariu. Totul e anost,in afară de Cornel, carei- a nost…

 3. gerula

  Mai badie, Udrea,voi, hastagistii sunteti bolnavi de pesedista.Oare, nu mai golanii vostri au dreptul sa se manifeste, iar altii deloc?Pacat de varsta dumitale, „democratule”!

 4. Biperiden Akinetoniu

  oamenii lu tanti dan / nu se vor lupta in van

 5. Etosuximid Petinidiniu

  Opinci de anvelopă, laibăr alb( cenușiu la guler ), ițari indigo-carmin, cravată grena, chimir din coajă de tei, pălarie galben 48.