David Ciceo rămâne director interimar la aeroport până la organizarea concursului

Deliberativul judeţean, reunit ieri în şedinţă extraordinară, a decis să modifice Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 220/2017 din luna septembrie privind numirea Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. Hotărârea de ieri a fost adoptată cu 16 voturi, la şedinţă luând parte doar 19 consilieri din totalul de 37 pe care îi are deliberativul judeţean. Printre cei care s-au abţinut de la vot s-a numărat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, iar consilierii social democraţi au ales să nu participe la şedinţă, aceştia invocând nelegalitatea convocării şedinţei de Consiliu Judeţean. Prin modificările făcute în cadrul şedinţei de ieri se permite Consiliului de administraţie să delege atribuţiile de conducere executivă a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. unui director general provizoriu. „În cazul în care au fost delegate atribuţii de conducere a întreprinderii publice către directori, iar postul/posturile de director rămâne/rămân vacant/vacante, consiliul de administraţie poate desemna un director provizoriu până la finalizarea procedurii de selecţie, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă. Durata mandatului directorului general provizoriu desemnat în condiţiile alin. (2) nu va depăşi 4 luni”, se arată în hotărârea adoptată ieri.

„Această hotărâre confirmă ceea ce am spus de la prima hotărâre. CA a spus că nu vrea să ia funcţia directorului. Acest lucru l-am consfinţit prin hotărârea de acum şi anume că va delega conducerea Aeroportului unuia dintre actualii directori până la organizarea unui concurs , dar nu târziu de patru luni”, a explicat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean. Tişe a adăugat că din discuţiile pe care le-a avut cu membrii Consiliului de Administraţie a reieşit că aceştia doresc să-l desemneze director interimar tot pe David Ciceo, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director la aeroport.

Precizăm că în 22 septembrie a.c., aleşii judeţeni au decis să-i demită, începând cu 17 octombrie, pe toţi directorii regiilor subordonate Consiliului Judeţean, urmând ca atribuţiile de conducere să fie preluate de către Consiliile de Administraţie. Reprezentanţii CJ Cluj au explicat că demersul vine ca urmare a prevederilor OUG 109 din 2011 privind guvernanţa corporativă. Ca urmare a adoptării hotărârii de CJ Cluj, începând cu 17 octombrie vor fi demişi directorii de la SC Pază şi Protecţie Cluj, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, SC Clujana, SC Univers T SA, Centrul Agrotransilvania, Compania de Apă Someş SA, SC Tetarom SA şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Cluj.

În contextul adoptării acestei hotărâri, directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, David Ciceo a avertizat că măsura contravine regulamentului european privind transporturile. “În cazul în care oameni care nu au calificarea necesară vor prelua conducerea executivă, se va pune în pericol traficul aerian care va intra în Cluj. Aeroportul, prin Biroul Juridic, va analiza situaţia creată”, a spus atunci David Ciceo. Se pare că semnalele transmise de Ciceo i-a făcut pe cei de la CJ Cluj să revină asupra hotărârii din septembrie.

C.P.

Articole din aceeasi categorie