Dansatorii gherleni în turneu în Albania

Tinerii jucăuşi gherleni au mare trecere şi peste hotare . După evoluţia de mare succes a Ansamblului “Dansatorii de pe Someş” (instructori: soţii Emil şi Geanina Bodea) în Slovenia şi Croaţia, zilele trecute un grup de 50 de mesageri ai folclorului şi dansului de la Gherla a fost prezent la tradiţionalul Festival “Music and Sea”, care s-a desfăşurat în staţiunea Dures din Albania şi care a reunit nu mai puţin de 15 formaţii artistice din mai multe ţări europene.

Ansamblul “Valea Someşului” din Gherla a fost prezent la festival cu două grupe, de copii şi tineri, pregătiţi de instructorul Ilie Tegean, ele fiind însoţite de formaţia de majorete – junioare “MCM Girls” a Casei Municipale de Cultură Gherla, condusă de Alexandra Bora. Prin muzică şi dans, ei au reprezentat cu cinste şi cu mare succes municipiul Gherla, judeţul Cluj şi România la acest mare eveniment cultural de la Marea Adriatică.

Manifestarea artistică din Albania a cuprins o paradă a participanţilor prin centrul oraşului gazdă – Dures, spectacole de dansuri populare şi de majorete, dar a fost şi un bun prilej pentru tineri să viziteze staţiunea şi împrejurimile, să descopere prietenia manifestată de albanezi, oameni deosebit de amabili şi receptivi. În ultimii ani, Ansamblul de dansuri populare “Valea Someşului” din Gherla (fondator prof. Ovidiu Todea) a efectuat turnee de mare succes în Franţa, Olanda, Italia şi Elveţia, onorând totodată şi diferite concursuri şi festivaluri folclorice organizate în ţară..

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie