Daniel Buda: România sabotată de guvernarea PSD-ALDE

Eurodeputatul Daniel Buda consideră că se impune, de îndată, demisia ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb şi a Ministrului Transporturilor, Lucian Şova din cauza proastei absorbţii de fonduri europene pe care o înregistrează România. Liderul PNL Cluj susţine că Lucian Şova şi Rovana Plumb continuă să îşi demonstreze ignoranţa, privându-i pe români de o infrastructură modernă, la standarde europene. „România a devenit bolnavul Europei în materia absorbţiei fondurilor europene. Scrisoarea doamnei Corina Creţu, Comisar European pentru Dezvoltare Regională, reprezintă expresia dimensiunii dezastrului şi a incapacităţii cuplului Dragnea-Tăriceanu de a guverna. Guvernul PSD-ALDE nu face altceva decât să accidenteze mortal fondurile europene destinate infrastructurii.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, împreună cu Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, continuă să îşi demonstreze ignoranţa, privându-i pe români de o infrastructură modernă, la standarde europene. Lucian Şova conduce infrastructura pe contrasens şi îi împinge pe români în continuare la accidente rutiere. Statisticile alarmante care poziţionează România în topul negativ al UE cu privire la victimele în urma accidentelor rutiere îi lasă reci pe guvernanţii PSD-ALDE. La jumătatea perioadei de programare, Guvernul PSD-ALDE “se laudă” cu absorbţia fondurilor europene pe proiecte de infrastructură doar din proiectele începute în trecut, în perioada 2007-2013. Pentru perioada 2014-2020, 5.1 miliarde Euro au fost rezervate pentru investiţiile în domeniul transportului, dar proiectele fazate însumează 1,7 miliarde de euro. Este absolut inexplicabil cum într-o ţară care are nevoie stringentă de autostrăzi şi drumuri practicabile, guvernanţii să îşi bată joc de banii europeni, singura salvare pe care o avem.

Trădarea intereselor naţionale şi acţiunile de sabotaj din partea acestei coaliţii de guvernare vor arunca mai departe România în epoca medievală, fără drumuri, căi ferate sau alte tipuri de infrastructură”, precizezaă Daniel Buda. Europarlamentarul român spune că reacţia de la nivel european a unui Comisar din aceeaşi familie politică ar trebui să stârnească îngrijorări fiecărui cetăţean din România. „Să existe bani puşi la dispoziţie ţării tale de către Comisia Europeană iar tu să îi ignori cu bună ştiinţă, reprezintă un act de trădare naţională şi sabotare a unei dezvoltări durabile a României adusă în moarte clinică de ignoranţa şi indiferenţa guvernanţilor”, a punctat liberalul.

C.P.

Articole din aceeasi categorie