Daniel Buda: Propunerile lui Tudorel Toader întorc România în epoca lui Adrian Năstase

Europarlamentarul Daniel Buda consideră că propunerile de modificare a legilor Justiţiei prezentate de ministrul Tudorel Toader întorc România în epoca lui Adrian Năstase. Eurodeputatul arată că excluderea preşedintelui României din procedura de numire în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor este un act grav care contravine prevederilor Constituţiei României.

“Ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, anunţă cu o aroganţă inimaginabilă eliminarea preşedintelui României din procedura de numire în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor şi numirea acestora de către Secţia de Procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiţiei. Motivul invocat de ministrul Toader cu privire la această modificare a fost o presupusă cerere în acest sens a Comisiei Europene, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care recomandă o procedură transparentă pentru numirea procurorilor-şefi şi neamestecul factorului politic. Modificarea pe care ministrul Toader intenţionează să o facă nu doar că este în contradicţie cu prevederile constituţionale ci reprezintă o totală aberaţie. Practic, preşedintele României este eliminat din procedura de numire pe motiv că provine din zona «factorului politic», deşi ştim cu toţii că preşedintele României este ales în mod direct şi democratic de către cetăţeni şi, potrivit Constituţiei, nu poate fi membru al vreunui partid politic. În schimb, ministrul Toader se autodeleagă în procedura de numire, uitând faptul că a fost desemnat în funcţie pe criterii politice, acum 6 luni, de către tătucul Liviu Dragnea.

Prin anunţul de astăzi, PSD întoarce România în epoca lui Adrian Năstase prin încercarea de a subjuga şi controla justiţia de către partidul-stat. (…) Cu PSD la Guvernare, justiţia din România nu are nicio şansă să fie independentă. Ingerinţa politicului în actul de justiţie aduce ţării noastre prejudicii grave de imagine nu doar în Europa ci în întreaga lume iar cele mai elocvente exemple în acest sens au fost «marţea neagră» precum şi Ordonanţa 13, care au scos în stradă sute de mii de români din ţară şi de peste hotare’’, arată Daniel Buda. Liberalul clujean îi solicită, în acest context, ministrului Tudorel Toader să renunţe la măsurile de tipul celor deja patentate de PSD şi să înceteze în a-şi mai bate joc de justiţia din România.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Daniel Buda: Propunerile lui Tudorel Toader întorc România în epoca lui Adrian Năstase

  1. cetateanu

    Daniel Buda, impreuna cu toti basisti este vinovat de toate relele facute de justitie in ultimii 7-8 ani. Dupa cum afirma Basescu DNA si SRI au creat un sistem mafiot, subordonandu-si statul. Asta, bininteles, dupa plecarea lui Basescu de la putere.
    Cum poti sa spui ca daca excluzi politicul (pesedintele) din numirea procurorilor sefi, si lasi numirile la CSM este un regres al justitiei. Un regres l-a constituit implicarea politicului, in mandatul Macovei.

    • Boc

      ….poate așa vom putea „evita” guvernarea PDL(Băse-Boc)…iar acum poate eram mult mai departe…