Daniel Buda cere demisia lui Teodor Meleşcanu din fruntea MAE

Eurodeputatul liberal Daniel Buda solicită demisia, de îndată, a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu pe motiv că „nu are capacitatea de a descifra mesajul ferm de la Bruxelles”. Liberalul clujean arată că raportul de ţară publicat de către Comisia Europeană plasează România pe harta instabilităţii politice şi a haosului economic pe care coaliţia PSD-ALDE le-a generat. „Rata ridicată a sărăciei, lipsa investiţiilor, infrastructura precară, absenţa reformelor structurale şi a consolidării fiscale, regresul în privinţa consolidării justiţiei sunt doar câteva din domeniile vitale în care progresele sunt limitate, aşa cum arată raportul publicat de către Comisia Europeană.

Reacţia Ministrului Afacerilor Externe vis-à-vis de concluziile alarmante ale Comisiei Europene este una lipsită de simţul realităţii. Riscurile semnalate de Comisie sunt mai mult decât nişte avertismente clare cu privire la faptul că România se îndepărtează de standardele europene în toate domeniile cheie şi riscă să se izoleze de nucleul Europei. Indolenţa absolut patentată a Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, aruncă România la coşul nepăsării, privându-i pe români de o dezvoltare europeană, de un nivel ridicat al calităţi vieţii şi de oportunităţi egale cu cele ale tuturor europenilor.

Din păcate, ministrul Teodor Meleşcanu, în loc să vină cu răspunsuri şi soluţii ferme, a preferat să adopte o abordare politicianistă, superficială şi populistă, ceea ce demonstrează incapacitatea acestuia de a-şi înţelege responsabilităţile. Rămânerea acestuia mai departe în poziţia de ministru al Afacerilor Externe dăunează grav intereselor României pe termen mediu şi lung!”, a menţionat Daniel Buda.

Articole din aceeasi categorie