Daniel Buda a obţinut şefia Comisiei de Arbitraj din cadrul PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a fost ales, sâmbătă, preşedintele Comisiei de Arbitraj din cadrul PNL. Liberalul clujean i-a avut ca şi contracandidaţi pentru această funcţie pe Ioan Cupşa, Paul Cotta şi Andreea Robotka. În urma scrutinului, Buda s-a situat pe primul loc cu 1.948 de voturi.
Un alt liberal clujean care a candidat pentru o funcţie în conducerea PNL a fost preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Acesta a întrat în cursa pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe probleme de comunicare însă nu a obţinut suficiente voturi. Toate cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte au fost obţinute prin votul Consiliului Naţional de duminică de oameni care l-au susţinut pe noul preşedinte al PNL, ales sâmbătă, Ludovic Orban. Este vorba de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, de primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, de fostul preşedinte interimar al PNL Raluca Turcan şi de senatorul Iulian Dumitrescu, din Prahova. Tişe s-a încris şi pentru funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea de Nord-Vest însă duminică a anunţat că se retrage din cursă.
Un alt liberal clujean care a candidat la o funcţie la vârful PNL este Adrian Oros. Acesta s-a încris în cursa pentru funcţia de vicepreşedinte pe domeniul Agriculturii însă la ora închiderii ediţiei încă nu erau anunţate rezultatele votului. Oros se numără printre susţinătorii lui Ludovic Orban. Şi deputatul Sorin Moldovan a vânat o funcţie de conducere în PNL. Acesta s-a înscris în cursa pentru un loc în Biroul Executiv Naţional al PNL.
C.P.

Articole din aceeasi categorie