Dan Morar: Primarul Boc dă dovadă de amatorism, iar problemele clujenilor sunt ignorate cu desăvârșire

*Primarul Clujului e pus pe păcăleli*

Se pare că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, trăiește o permanentă „lună aprilie”, cunoscută în popor ca luna păcălelilor. Am ajuns la această concluzie deoarece Boc ne păcălește aproape de câte ori are ocazia și, mai ales. în campaniile electorale.

Anunțate cu surle și fanfare, două investiții importante pentru oraș și confortul locuitorilor acestuia se vor finaliza cu întârziere. Primarul Emil Boc a anunțat la începutul ședinței de Consiliu Local de marți că nici Podul Traian, nici Piața Unirii nu vor fi gata la termenele stabilite.

Potrivit edilului, lucrările de reabilitare a Podului Traian, începute în octombrie anul trecut și care trebuiau finalizate în această lună, nu vor fi gata decât în iunie. Pentru întârziere, primarul a invocat vremea nefavorabilă și, respectiv. probleme tehnice, explicând că placa peste care se toarnă grinzile are nevoie de 28 de zile pentru a se întări.

Precizăm că. potrivit contractului încheiat între administrația municipiului și constructor, termenul de finalizare a lucrării era luna martie 2017, termen care putea fi prelungit cu trei luni, în condiții meteo nefavorabile – conform unei clauze din contract,  la care se pare că s-a recurs. Nemulțumit că nu-și poate ține promisiunea, edilul a precizat că, în cazul în care lucrările de reabilitare la Podul Traian nu vor fi gata în iunie, constructorul va fi obligat să plătească majorări și penalizări.

În ceea ce privește finalizarea Pieței Unirii, respectiv a laturii vestice, investiție cu care primarul Boc se lăuda, inclusiv pe pagina sa de socializare, la începutul lunii, spunând că lucrarea va fi terminată  pe 20 mai – cu excepția șantierului arheologic amenajat pe tronsonul din fața Bisericii Sf. Mihail, unde lucrările se vor încheia în preajma Zilelor Clujului -, edilul a fost nevoit să mărturisească faptul că nici această promisiune nu va fi onorată la timp. Ca să nu spună că șanterul va dispărea în termenul stabilit, diplomat, cum îl cunoaștem, edilul a spus că lucrările vor fi terminate, „dar nu în totalitate, până la Zilele Clujului”. Se pare că primarul nostru e mare specialist la păcăleli!

Opoziția din Consiliul Local ia atitudine față de cele menționate, sancționându-l pe edil. „Nu mai putem tolera o astfel de atitudine a primarului, este deja o obișnuință ca  nici un proiect din Cluj-Napoca să nu fie finalizat în timp. Pe lângă faptul că toate proiectele pe fonduri europene au fost ratate, le întârziem și pe acelea ce nu implică termene europene.  Din păcate, primarul Boc dă dovadă de amatorism, iar problemele clujenilor sunt ignorate cu desăvârșire”, afirmă liderul de grup al consilierilor locali PSD, Dan Morar.

Adriana STUPAR

 

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Dan Morar: Primarul Boc dă dovadă de amatorism, iar problemele clujenilor sunt ignorate cu desăvârșire

  1. corneliu dumitru pop

    REALISTUL
    Nu înțeleg de ce vă revoltați. în fond locuitorii municipiului aflat la discreția lui E.Boc, l-au ales și mai ales îl suportă cu plăcere.S-a luat de către populația acestui oraș, o poziție referitor la acel festival anual, ce se cheamă untold și care este o manifestare a primitivismului? ATUNCI? Dar legat de acele construcții, precum blocul din Calea Mănăștur(înaintea podului, pe stânga), ce fac cetățenii ardeleni? Sforăie? Se scarpină? Admiră? Nu mai faceți bravadă cu ardelenisme.Nu sunt nici mai deștepți, nici mai proști, nici mai urâți, nici multe altele. Ești român și cam atât.

  2. Fitecine

    Adevărul este că Boc e doar un diletant care prin măsuri populiste (revelioane înghețate, untold-uri de-a dreptul ciudate dacă nu sataniste, un Cluj Arena condus inept de un politruc protejat, blocuri înalțate abuziv în cartiere de case prin interpuși, însoțite de o publicitate pe care se cheltuiesc milioane de Lei, a vrăjit clujenii pentru prea multă vreme.

    Suntem oameni deștepți, deși cam înceți, noi ardelenii.. sunt convins că trezirea e în desfășurare și că următorul mandat de primar al Clujului, va vedea un om nou.