Custodele Coroanei române: Apreciere și recunoștință tuturor voluntarilor de Cruce Roșie

Nici un stat, oricât de puternic este, nu poate să ducă lupta cu intemperiile, cu molimele, ori cu alte dezastre, numai cu ajutorul serviciilor publice. Voluntariatul este esențial tocmai pentru că, atunci când militarii, pompierii, salvatorii, medicii, asistentele și toți cei care muncesc în folosul națiunii sunt prea puțini, prea vlăguiți, ori lipsiți de resurse, cetățenii-voluntari le completează efortul și, astfel, dovedesc implicarea lor în societate și în sprijinul semenilor – arată custodele Coroanei române, MS Margareta, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului, 5 Decembrie 2018.

„Anul care se încheie marchează împlinirea unui secol de la Marea Unire, punctul de cotitură al istoriei națiunii noastre. Marea Unire a fost realizată prin efortul și sacrificiul armatei noastre, susținută de întreaga populație civilă. Astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntarului, rememorăm sacrificiile și dedicația voluntarilor civili din timpul Primului Război Mondial, fără de care armata noastră, precum și persoanele fără ajutor din spatele frontului, nu ar fi putut supraviețui urgiilor războiului” – subliniază Custodele Coroanei române.

În același mesaj, MS Margareta transmite „aprecierea și recunoștința tuturor voluntarilor de Cruce Roșie”: „Crucea Roșie Română, ca toate societățile de Cruce Roșie, este construită pe principiul voluntariatului, fiind expresia instituționalizată a acestei implicări personale pentru bine. Împreună, oferim îngrijire bătrânilor, ajutoare de urgență sinistraților și asistență complementară bolnavilor, alinând suferința, atât de prezentă în sufletul națiunii noastre. De aceea, astăzi, de Ziua Voluntarului, transmit aprecierea și recunoștința noastră tuturor voluntarilor de Cruce Roșie, pentru serviciul lor pus în slujba semenilor, fără părtinire și fără ezitare”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *