Cursuri gratuite de formare profesionalã

În cadrul unui proiect de îmbunãtãþire a competitivitãþii IMM-urilor a fost realizatã o platformã de e-learning pe internet, unde se pot urma gratuit cursuri de formare pentru dezvoltarea afacerilor şi aptitudinilor profesionale

Conform unui studiu naţional realizat de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions şi OTEAcademy, în 2010 doar circa 28% dintre reprezentanţii companiilor foarte mici sau de tip IMM au participat la sesiuni de instruire. Marea majoritatea a participanþilor la studiu (99%) au afirmat că dispun de o conexiune la internet, iar 49% susþin cã preferă cursurile virtuale pentru că sunt accesibile în orice moment şi implică costuri mult mai mici pentru instruire. Rezultatele studiului au mai arătat că cele mai căutate cursuri sunt cele de management şi leadership (33%), urmate de cele de vînzări (28%), marketing (25%) şi de cunoştinţe financiare şi/sau de contabilitate (20%). Companiile foarte mici caută în special cursuri de cunoştinţe financiare pentru că, de regulă, proprietarii îşi conduc singuri afacerea.

Studiul a fost realizat ca parte a proiectului cu finanţare europeană “Îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil” pe un eşantion de reprezentanţi a 2.000 de companii din segmentul IMM şi SOHO, în perioada mai-iunie 2011. Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu funcţii de conducere din companiile mici şi mijlocii din România beneficiază gratuit de cursuri de formare şi îndrumare pentru dezvoltarea afacerilor şi aptitudinilor profesionale. Cursurile vor fi disponibile pe platforma de e-learning www.bizschool.ro, unde se gãsesc detalii cu privire la implementarea proiectului, şi se pot face înscrieri la cursuri.

V.D.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare