Curăţirea şanţurilor de pe marginea drumului, în municipiul Gherla

Să nu credeţi că în municipiul Gherla numai primăvara se face curăţenia generală. Nu, în organizarea Primăriei, chiar şi în această perioadă se execută astfel de lucrări pe străzile oraşului.

Zilele trecute, noi acţiuni s-au întreprins pe strada Clujului, dar am văzut muncitori de la SC ADP SA (fosta RADP) lucrând şi pe strada 1 Decembrie 1918. Managerul societăţii, domnul Genel Mureşan, ne-a declarat că la nivel de municipiu în aceste zile de toamnă se curăţă toate rigolele de pe marginea casosabilului. Între timp au revenit ploile pe Valea Someşului Mic, iar şanţurile de pe străzile urbei trebuie să fie curăţate. Astfel de lucrări s-au executat şi pe străzile Mintiului şi Liviu Rebreanu, la ieşirea spre Fizeşu Gherlii. În aceste  acţiuni gospodăreşti a fost implicat şi personalul muncitor de la Apele Române. Sunt iniţiative edilitare, care an de an, în fiecare toamnă sunt realizate pe cele 106 străzi ale municipiului Gherla, dar şi pe drumurile de ieşire din localitate spre Cluj-Napoca, Dej şi Mintiu Gherlii. Pe lângă curăţirea şanţurilor de scurgere a apei, a fost cosită şi zona verde de pe marginea carosabilului.

După furtuna mare de la mijlocul lunii septembrie, echipele de lucru de la SC ADP SA Gherla au eliberat şanţurile de crengile uscate căzute în încinta parcului mare, iar pe alei, în prezent se poate circula în condiţii bune. Se acţionează în continuare şi la curăţirea lacului de agrement, unde, la fel, au fost multe distrugeri, arborii seculari căzând în apă. Este o perioadă mai lungă de activitate, ţinând cont că mulţi arbori au fost scoşi cu rădăcină cu tot de vijelia de atunci. La Gherla de peste 30 de ani nu a avut loc o furtună atât de mare.

SZ.Cs.

 

Articole din aceeasi categorie