Curăţenie generală în comuna Iclod

Vremea frumoasă din ultimele zile a fost favorabilă lucrărilor de gospodărire şi înfrumuseţare a localităţilor. În localităţile rurale, oamenii au ieşit la lucru, la curăţirea şanţurilor de pe marginea drumurilor şi la amenajarea zonelor verzi.

În comuna Iclod, însoţiţi fiind de primarul Emil Pârţoc, am avut ocazia să vedem multe lucruri frumoase. Atât pe marginea drumului naţional Cluj-Napoca – Dej, cât şi pe strada ce duce spre Gara CFR, cetăţenii au curăţat trotuarele şi şanţurile de scurgere a apei. Am vizitat din nou modernul stadion inaugurat toamna trecută, unde la fel, doi gospodari munceau la curăţirea împrejurimilor bazei sportive, având în vedere că în weekendul trecut acolo au avut  loc mai  multe competiţii. Elevii Şcolii Gimnaziale din centrul de comună şi din Livada au sprijinit şi ei acţiunile de înfrumuseţare din jurul unităţilor de învăţământ. În curtea sediului Primăriei florile multicolore străjuiesc marginea aleilor, la fel şi în vecinătatea noului Centru Cultural.

Am aflat de la edilii comunei Iclod  că sunt pregătite 1400 de pubele pentru gunoiul din gospodăriile populaţiei, ce vor fi distribuite în curând. În mai multe puncte centrale ale Iclodului am văzut containere mari pentru depozitarea recipientelor de sticlă. Menţinerea curăţeniei generale se află printre priorităţile administraţiei locale din Iclod, unde zilele trecute s-au terminat şi lucrările de construcţie la capela din cimitirul satului Iclozel.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie