Curăţenie de toamnă la Gherla

Chiar dacă, zilele  trecute, la orele amiezii pe toată Valea Someşului Mic a fost soare şi temperatură destul de ridicată, dimnineţile sunt reci, iar ceaţa şi-a făcut apariţia. Toamna şi-a intrat în drepturi, chiar şi în preocupările administraţiilor locale.

În municipiul Gherla, Primăria a demarat obişnuitele acţiuni de bună gospodărire a oraşului. Personalul muncitor de la SC ADP SA (fosta RADP) s-a apucat de curăţirea frunzelor de pe zonele verzi şi de pe marginea aleelor din parcul mare. Sunt treburi gospodăreşti de sezon, dar care în acest an sunt mai necesare ca oricând, având în vedere urmările grave ale furtunii de la mijlocul lunii septembrie, când arborii seculari din parc au fost scoşi cu rădăcină cu tot. Aşa pagube mari nu au fost de zeci de ani pe raza oraşului Gherla!

Tot zilele trecute, maşina de măturat, City Cat, a lucrat de dimineața până seara la curăţirea marginii carosabilului, pe străzile principale ale urbei. Resturile vegetale şi frunzele uscate au fost adunate imediat de angajaţii de la SC ADP SA, sosiţi la faţa locului cu remorcile şi tractoarele din dotare. Astfel de lucrări s-au întreprins pe străzile Clujului şi Dejului, dar şi în zona centrală a municipiului. De asemenea, au fost curăţate şi aleile din faţa Catedralei Armeneşti, unde pe vremea însorită din ultima perioadă îşi petrec timul liber mulţi părinţi, veniţi în Piaţa Libertăţii împreună cu copiii. Încă timpul permite joaca,  la orele amiezii, iar în Piață este mare aglomeraţie.

Astfel de acţiuni întreprind în aceste zile şi angajaţii de la sucursala Gherla a Companiei de Apă „Someş”  SA,  care verifică toate canalele de scurgere a apei şi pregătesc reţeaua de conducte pentru sezonul rece. Sunt lucrări edilitare specifice toamnei, în care sunt angrenaţi şi locatarii celor trei cartiere ale oraşului.

În faţa multor şcoli am văzut şi elevi muncind la amenajarera spaţiilor verzi, printre unităţile de învăţământ care au iniţiat astfel de acţiuni fiind şi  Şcoala Gimnazială Nr. 1 (director: prof. Liliana Pop), de pe strada Liviu Rebreanu, unde există şi un părculeţ, având la mijloc bustul lui Gheorghe Şincai.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie