Cupa Ţinutului Someşan la oină – prima ediţie de mare succes, la Căşeiu

În organizarea fără cusur a Primăriei Comunei Căşeiu, a Clubului Sportiv „Someşul” Căşeiu, a Federaţiei Române de Oină, a Despărţământului „Dr. Teodor Mihali” ASTRA Dej, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a Şcolii Gimnaziale Căşeiu, la sfârşitul săptămânii trecute, pe frumoasa bază sportivă de la marginea localităţii Căşeiu au avut loc întrecerile primei ediţii a competiţiei de oină feminin (junioare) dotată cu Cupa Ţinutului Someşan.

Competiţia a fost onorată de peste 150 de eleve, 15 echipe participante din nu mai puţin de 11 judeţe ale ţării. Întrecerile au fost deschise de primarul comunei Căşeiu, Silviu Boldor, care a transmis salutul administraţiei locale, al gazdelor, după care a luat cuvântul preşedintele Federaţiei Române de  Oină,  Nicolae Dobre. Reuniunea sportivă de la Căşeiu a fost onorată şi de deputatul Cornel Itu, care a urmărit cu interes partidele primei zile şi s-a întreţinut îndelung şi cu preşedintele FR Oină pe problemele actuale ale sportului  şcolar.

Echipele au fost împărţite în 4 grupe de câte 4 (fără capi de serie), jucând fiecare cu fiecare (turneu simplu), primele două formaţii din fiecare grupă calificându-se în sferturi de finală. Câştigătoarele din sferturile de finală s-au calificat în semifinale. După o luptă aprigă pentru victorie, pe primul loc s-a clasat echipa CS „Dacia Mioveni 2012”, urmată de Şcoala Gimazială Galicea Mare  (judeţul Dolj). Locul trei a fost ocupat de formaţia Şcolii Gimnaziale din Dragu (judeţul Sălaj), învingătoare cu 3-2 (după 2-2, s-au executat lovituri de departajare cu bâta) în meciul pentru locurile 3-4 susţinut cu gruparea Şcolii Gimnaziale din Râmnicelu (judeţul Buzău). Primele trei clasate au primit seturi de echipamente, trofee şi diplome din partea organizatorilor. Premiile au fost înmânate de preşedintele FR Oină, domnul Nicolae Dobre.

De remarcat buna organizare a competiţiei, asigurată de Primăria comunei Căşeiu (primar Silviu Boldor) şi Şcoala Gimnazială Căşeiu (director Cristian Grosan), un aport substanţial avându-l, în derularea reuşită a turneului, și preşedintele CS „Someşul” Căşeiu, Anca Cosma. Competiția face parte din șirul manifestărilor cultural-educative iniţiate de edilii din Căşeiu în cadrul Anului Centenar.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie