Cum împarte CJ Cluj bani bisericilor

Executivul Consiliului Judeţean Cluj va supune în şedinţa de joi a deliberativului un proiect de hotărîre care prevede alocarea din bugetul judeţean 2.000.000 lei cultelor religioase din judeţ. Potrivit proiectului de hotărîre, Biserica Ortodoxă va primi suma de 1.323.000 lei pentru finanţarea unor lucrări de reabilitare şi reparaţii la aproximativ 150 de biserici şi casele parohiale. De asemenea, vor beneficia de finanţare şi patru mănăstiri din judeţul Cluj. Este vorba de Mănăstirea din Sf. Elisabeta din Cluj-Napoca, Mănăstirea Mihai Vodă din Turda, Mănăstirea Sf Ilie şi Lazăr din Cristorel şi Mănăstirea Sf. Ioan Iacob Hozevitul.

Pe lîngă suma de aproximativ 1,3 milioane lei care va merge la Biserica Ortodoxă, CJ Cluj va mai aloca 279.000 lei la Cultul greco-catolic. Acesta reprezintă sprijin financiar pentru “Construcţia Complexului Catedralei Greco-Catolice din Piaţa Cipariu nr. 2. Cultul reformat va primi 246.000 lei pentru lucrări de reabilitare şi reparaţii la 56 de parohii din judeţ. De asemenea, cultul romano-catolic va primi 73.400 lei iar cel unitarian 23.200 lei. Cultul Baptist va beneficia de o alocare de 10.000 lei iar cel penticostal de 21.000 lei.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Cum împarte CJ Cluj bani bisericilor

  1. ion

    Daca va moare copilul din lipsa de medicamente sau dotari in spital o sa va puteti ruga pentru el la biserici care primesc o gramada de bani la rectificarea bugetara