Cu poliţiştii, Şcoala Altfel

Poliţiştii clujeni au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi preventive în grădiniţe, şcoli şi licee, în cadrul programului Şcoala Altfel. De asemeni, a fost continuat şi proiectul ,,Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, în activităţile organizate de poliţiştii de investigaţii criminale fiind implicaţi sute de elevi.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat numeroase activităţi cu preşcolarii şi şcolarii. Împreună cu poliţiştii rutieri au derulat acţiuni de prevenţie rutieră, cei mici învăţând semne rutiere şi reguli simple de circulaţie. Activităţile au avut şi părţi practice, fiind organizate concursuri pentru testarea abilităţilor de conducere a bicicletei şi de mers pe role. Cei mici au vizitat sediul Poliţiei Rutiere, fiindu-le prezentate autovehiculele din dotare şi dispeceratul de monitorizare a traficului rutier. La finalul lecţiilor, copiii au fost recompensaţi cu cărţi de colorat, cu teme rutiere – informează IPJ Cluj.

În proiectul ,,Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, care s-a derulat pe parcursul întregii săptămâni, au fost implicate 12 unităţi şcolare din întreg judeţul, printre care şi licee cu profil teologic, având în vedere că Biserica este unul dintre cei mai mari deţinători şi administratori de bunuri de patrimoniu. La activităţile organizate la Muzeul Etnografic au participat şi elevii unei şcoli pentru deficienţi de auz din Cluj-Napoca. În proiect au fost implicate şi trei muzee din Cluj-Napoca, Dej şi Turda, şi, de asemeni, Salina Turda. Expunerea bunurilor de patrimoniu recuperate de poliţiştii clujeni a fost posibilă cu sprijinul specialiştilor din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie