Cu căștile în ureche, la Bac

Un elev de la Colegiul ”Emil Negruțiu” Turda a fost eliminat, miercuri, de la proba obligatorie a profilului, a examenului național de Bacalaureat.

Potrivit declarației inspectorului școlar general Valentin Cuibus, elevul a fost prins cu căști în ureche, puse cu intenția de fraudare a probei.

Pe internet – puhoi de oferte de sisteme „nedetectabile” pentru copiat la examene. La o simplă căutare cu google, găsești: căști pentru copiat fără telefon cu răspuns automat; camere video pentru copiat, profesionale; căști de copiat bac 2019; căști de copiat nedetectabile antibruiaj etc. etc. etc.

Ce omit, însă, elevii încrezători în „nedetectabilitatea” instrumentelor de copiat folosite este că, în cazul în care sunt prinși având așa ceva asupra lor, vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi lipsiți de posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

M. T.

Articole din aceeasi categorie