Cu 225 km/h pe Autostrada Transilvania

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, în perioada 21-28 mai, 133 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Doi șoferi au fost depistați conducând cu viteza de 225 km/h, unul avea permisul suspendat, iar celălalt a prezentat un permis fals, întrucât nu avea permis de conducere.

Potrivit IGPR, la data de 21 mai, polițiștii rutieri au depistat, pe autostrada A3 Turda-Borș, în zona kilometrului 46, sensul de mers spre Borș, un bărbat de 41 de ani, din Cluj, de naționalitate saudită, care conducea cu viteza de 225 km/h. În urma verificărilor efectuate, inclusiv prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române, care a luat legătura cu Interpol Riyadh, Arabia Saudită, au rezultat indicii temeinice că bărbatul nu deținea permis de conducere, iar cel pe care l-a prezentat la control era fals. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Toți șoferii depistați circulând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemeni, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere pentru 90 de zile.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie