Csoma Botond (UDMR): Încă nu s-a decis cine să preia funcţia de viceprimar

    Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca a fost convocat în şedinţă ordinară pentru marţi 21 martie ocazie cu care viceprimarul Anna Horvath ar trebui să-şi înainteze demisia din funcţia pe care o deţine în executivul primăriei.
Anna Horvath a anunţat săptămâna trecută că întrucât i s-a menţinut măsura controlului judiciar, fapt ce-i atrage interdicţia de a-şi exercita funcţia de viceprimar a decis să-şi dea demisia. Chiar dacă Anna Horvath îşi va înainta demisia în şedinţa de marţi, deliberativul local nu va putea alege un alt viceprimar din cauză că UDMR nu a stabilit încă cine va fi succesorul Annei Horvath în Primăria Cluj-Napoca. Preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond a declarat pentru Făclia că deocamdată nu s-a decis care dintre consilierii actuali va fi propus pentru funcţia de viceprimar, precizând că sunt mai multe variante în acest sens. El a explicat că după şedinţa de marţi a deliberativului local, când se va lua act de demisia Annei Horvath, va exista o şedinţă la nivelul UDMR Cluj pentru a se stabili viitorul viceprimar. “Până la următoarea şedinţă de consiliu local din luna aprilie vom lua o decizie’’, a spus Csoma Botond. Potrivit unor surse, cele mai mari şanse le are consilierul local Olah Emese, de profesie avocat.
Pe lângă desemnarea consilierului care să preia funcţia de viceprimar, UDMR mai trebuie să vină cu propunere de consilier local pentru a fi validat în locul lui Csoma Botond. Întrucât în 11 decembrie a fost ales deputat, Csoma Botond a trebuit să-şi dea demisia din deliberativul local, locul acestuia rămânând vacant. Conform listei de candidaţi a UDMR pentru alegerile locale din iunie anul trecut, în locul lui Csoma Botond ar trebui să intre Daniel Nistor, un tânăr care nu are experienţă în administraţia locală.
C.P.

Articole din aceeasi categorie